Gündem MHRS hastane randevu sistemi ile online randevu alma işlemi

MHRS hastane randevu sistemi ile online randevu alma işlemi

06.05.2015 - 09:24 | Son Güncellenme:

MHRS’ye üye olarak online hastane randevunuzu hem hızlı hem de güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. MHRS hastane randevu ile online randevu almak ve MHRS hastane randevu sistemine üyelik işlemleri hakkında detaylı bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

MHRS hastane randevu sistemi ile online randevu alma işlemi

Kamu hastanelerine online randevu alabilme imkanı Sağlık Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan MHRS hastane randevu sistemi ile vatandaşa sunuluyor. Özellikle de Türkiye’deki hastanelerde randevu alma konusunda yaşanan kaos ve kargaşa vatandaşların oldukça ciddi sonuçlara yol açabilen mağduriyetlerle karşı karşıya kalmalarına yol açıyordu. MHRS hastane randevu sistemi gibi sağlık hizmeti sorunlarını ortadan kaldırabilmek ve çağ dışı sağlık hizmetlerinin geride bırakılarak, daha modern ve daha çağdaş bir sağlık hizmeti sunulabilmesi amacı ile Sağlık Bakanlığı tarafından Merkezi Hastane Randevu Sistemi geliştirildi.

Haberin Devamı

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Tüm Türkiye’deki 2. ve 3. kademe kamu hastaneleriyle birlikte Ağız ve Diş Sağlığı Merkez’lerinin entegre edildiği Merkezi Hastane Randevu Sistemi üzerinde vatandaşlar kolay bir şekilde randevu alımlarını gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de vatandaşların internete erişim sağlayabildikleri her yerden kolay bir şekilde hastane randevularını alabildikleri MHRS hastane randevu sistemine mhrs.gov.tr adresinden erişim sağlanabiliyor. Sağlık Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan merkezi hastane randevu sisteminden online olarak randevu almak isteyen vatandaşlar için farklı platfrom seçenekleri sunuluyor.

Özellikle de son yıllarda akıllı cihazların insanların yaşamlarının her alanında kendisine en etkin şekilde yer buluyor olması nedeni ile Sağlık Bakanlığı tarafından bir adet uygulama geliştirildi. Vatandaşlar artık akıllı cihazlarına MHRS randevu sistemi uygulamasını indirerek de online hastane randevularını alabilme fırsatına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan MHRS hastane randevu sistemine mhrs.gov.tr adresinden erişim sağlayan vatandaşlar, sistem üzerinden kamu hastanelerine randevu alabilmek için öncelikle sisteme üye olmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Bu kapsamda vatandaşlar MHRS hastane randevu sistemine üye olabilmek için vatandaşlar ‘T.C. kimlik numarası’, ‘adı’, ‘soyadı’, ‘cinsiyeti’, ‘doğum yeri’, ‘doğum tarihi’, ‘baba adı’, ‘anne adı’, ‘cep telefonu numarası’, ‘sabit telefon numarası’ ve ‘e-posta adresi’ bilgilerini girerek ve ‘parola’ belirleyerek Sağlık Bakanlığının bu sistemine üyelik işlemlerini tamamlayabiliyor. Böylelikle MHRS hastane randevu sistemi ekranında ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘parola’ ile sisteme giriş yaparak randevu alabiliyor.

Vatandaşlar son derece pratik ve kolay bir şekilde kullanabildikleri Merkezi Hastane Randevu Sistemi üzerinden hastane randevuları detaylı bir şekilde alınabiliyor. Özellikle de vatandaşlar artık doktor seçimlerini yapabilme özgürlüğüne sahip oluyor. Bu durum Türkiye’deki sağlık hizmetlerinde hasta doktor ilişkisinin de daha kaliteli bir şekilde oluşturulabilmesi sağlanıyor. Böylelikle de sağlık hizmetlerinde vatandaşların daha yüksek standartlardan yararlanabilmelerine yardımcı olunabiliyor. Sağlık Bakanlığı’nın dijital platform üzerindeki MHRS randevu sisteminde vatandaşların muayene için yapabilecekleri seçimlerde oldukça geniş bir kapsamda. MHRS hastane randevu sistemi içerisinde randevu alımları için vatandaşlar ‘il’, ‘ilçe’, ‘hastane’, ‘semt polikliniği’, ‘klinik’, ‘klinik yeri’ ve ‘hekim’ seçimlerini diledikleri gibi yapabiliyor. Bu şekilde son derece geniş kapsamlı seçimlerin yapılabilmesi imkanı bulunuyor olması nedeni ile son dönemlerde vatandaşlar tarafından MHRS hastane randevu sistemi yoğun olarak kullanılıyor.