Gündem Hastane randevu için MHRS üzerinden işlem yapabilirsiniz!

Hastane randevu için MHRS üzerinden işlem yapabilirsiniz!

26.08.2016 - 10:05 | Son Güncellenme:

MHRS hastane randevu sistemi ile siz de muayene sırası alabilirsiniz. MHRS hastane randevu sistemi, internet üzerinden kolayca kullanılmaktadır. Haberimizde bu hizmetten nasıl yararlanabileceğinizi öğrenebileceksiniz. Ayrıca MHRS hastane randevu sistemi telefon yardımıyla da kullanılabiliyor.

Hastane randevu için MHRS üzerinden işlem yapabilirsiniz

Sağlık Bakanlığı bünyesinde yer alan teknoloji geliştirme birimlerinin çalışmaları sonucunda herkesin sağlık hizmetlerine kolay yoldan erişebilmesini sağlayan Merkezi Hekim Randevu Sistemi, bu teknolojik dönüşüm hamlelerinin en önemlilerinden biridir. MHRS hastane randevu sistemi sayesinde Sağlık Bakanlığı’na bağlı bulunan hastanelerle birlikte ağız ve diş sağlığı merkezlerinden de randevu alınabilmektedir. MHRS hastane randevu işlemi için dilerseniz Sağlık Bakanlığı Merkezi Hekim Randevu Sistemi internet sitesinden işlemlerinizi gerçekleştirebilir ya da Türkiye’nin her yerinden ulaşabileceğiniz 182 numaralı telefon hattı olan Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde yedi gün 24 saat hizmet veren canlı operatörler desteğiyle randevu alabilirsiniz.

Haberin Devamı

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

MHRS LABORATUVAR SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır

MHRS hastane randevu yaparken T.C. kimlik numaranızı aktarmanız gerekmektedir. Daha sonra hangi hastanede hangi bölümden hatta hangi hekimden hizmet alacağınızı da seçebilirsiniz. Bütün bu sistemin genel olarak amacı hastanelerin kendi kaynaklarını daha iyi kullanmasını sağlamanın yanı sıra MHRS hastane randevu sayesinde vatandaşların randevu işlemlerini daha da kolaylaştırma amacıyla hizmete girmiştir. Ayrıca MHRS hastane randevu sistemiyle elde edilen veriler sayesinde gelecek için daha işlevsel sağlık politikaları planlanması konusunda da yardımcı olması hedeflenmektedir. Tüm telefonlardan 182 numaralı MHRS hastane randevu hattını arayarak canlı operatöre bağlandıktan sonra talebinizi iletebilirsiniz.

Haberin Devamı

Dilerseniz MHRS hastane randevu sistemini internet üzerinden kendiniz de kullanabilirsiniz. Online randevu butonuna tıkladıktan sonra ulaşacağınız vatandaş girişi menüsünden sisteme giriş yaptıktan sonra dilediğiniz şehirde dilediğiniz sağlık merkezi ya da hastaneden ve dilediğiniz hekimden randevu alabilirsiniz. Randevunuzu müsaitlik durumuna göre istediğiniz gün ve saat için oluşturabilir, randevunuza gidemeyecek olursanız yine bu sistem üzerinden randevunuzu iptal edebilir ya da gün ve saatini değiştirebilirsiniz. İnternet üzerinden gerçekleştirebileceğiniz bu randevu sistemine e-devlet şifrenizle giriş yapabilirsiniz. E-devlet şifreniz yoksa PTT şubelerinden 2 TL bedelle şifrenizi alabilirsiniz. E-devlete giriş yaptıktan sonra hatırlayabileceğiniz bir şifreyle değiştirmeniz yararınıza olacaktır. Eğer şifrenizi unutursanız kayıt olurken oluşturduğunuz güvenlik sorusunu yanıtlayarak şifrenizi değiştirebilirsiniz. E-devlet sistemine ayrıca çeşitli bankaların internet bankacılığı sistemine giriş yaparken kullandığınız müşteri numaranız ve şifrenizle beraber telefonunuza iletilecek kısa mesaj şifresiyle de giriş yapabilirsiniz.

E-devlet’e giriş yapmadan da Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ne kayıt olarak randevu işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Aile hekimlerine gitmeden önce bu sistemden randevu oluşturma gerekliliğiniz bulunmamaktadır, aile hekiminizi herhangi bir randevu yaptırmadan da ziyaret edebilirsiniz. Tüm mobil cihazlardan da desteklenen bu randevu sisteminin ayrıca çeşitli platformlar için geliştirilen mobil uygulamaları da mevcut. Bu gelişmiş ve sağlık hizmeti alımını oldukça kolaylaştıran randevu sistemi sayesinde hastane koridorlarında saatlerce sıra beklemek zorunda kalmayacaksınız ve saati geldiğinde hekiminizle görüşebileceksiniz. Sisteme giriş yaparak ayrıca daha önceden aldığınız randevuları ve tarihlerini kontrol edebilir eğer henüz randevu gününüz gelmediyse randevunuzu iptal edebilir ya da başka bir güne alarak değiştirebilirsiniz.