Gündem MHRS İle Hastane Randevu Alma İşlemleri Nasıl Yapılır?

MHRS İle Hastane Randevu Alma İşlemleri Nasıl Yapılır?

25.03.2015 - 09:05 | Son Güncellenme:

MHRS hayatımıza girdiğinden beri hastane randevularımızı kolayca alabilmekteyiz. MHRS üzerinden hastane randevu nasıl alınır ve MHRS hastane randevu hakkında tüm merak ettiklerinizi haberimizde bulabilirsiniz!

MHRS İle Hastane Randevu Alma İşlemleri Nasıl Yapılır

MHRS hastane randevu sistemi istediğimiz hastaneden istediğimiz hekimden internet üzerinden online olarak veya telefon ile arayarak randevu alabilmemizi yarayan bir sistemdir. Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan MHRS hastane randevu sistemi sayesinde hastanelerde oluşan kuyruklar azalmıştır ve hastanelerden daha rahat bir şekilde randevu alabilmekteyiz. Sağlık Bakanlığının MHRS hastane randevu sistemini kurmasının amacı da hastanelerde oluşan kuyrukları ve sıraları engellemektir ve şimdiye kadar MHRS hastane randevu sistemi hastanelerde oluşan sıra ve kuyrukları bitirmiştir. MHRS hastane randevu sistemini iki şekilde kullanabiliriz. İnternet üzerinden online olarak MHRS hastane randevu sisteminden randevu alabiliriz.

Haberin Devamı

MHRS HASTANE RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

İnternet üzerinden randevu alabildiğimiz gibi telefon ile arayarak da hastanelerden randevu alabiliriz. İnternet üzerinden MHRS hastane randevu sistemini kullanabilmek için ilk olarak MHRS hastane randevu sisteminin internet uygulamasına giriş yapılmalıdır. Randevu alma işlemine başlayabilmek için sitenin sağ tarafında bulunan randevu al linkini tıklamalısınız veya ana sayfada bulunan iller seçeneğinden randevu almak istediğiniz hastanenin bulunduğu ili seçerek randevu alma işlemine başlayabilirsiniz.

Sağ tarafta bulunan randevu al linkini tıkladıktan sonra MHRS hastane randevu sisteminin vatandaş giriş ekranına ulaşmış olursunuz. Vatandaş giriş ekranına T.C. kimlik numarası ve şifrenizi girdikten sonra güvenlik kodunu da sisteme girdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaparak randevu alma işlemine başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sisteme kayıtlı değilseniz eğer randevu alma işlemine başlamak için ilk önce MHRS hastane randevu sistemine üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için merkezi hekim randevu sistemi vatandaş giriş ekranında yeni üye linkini tıklamalısınız. Üyelik alma işlemi için sayfada bulunan doldurulması gereken yerleri doldurmalısınız. T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, cinsiyeti ve doğum tarihi girildikten sonra cep telefonu veya ev telefonu sisteme girilmelidir. Bu bilgiler girildikten sonra son olarak şifre belirlemelisiniz. Bu işlemlerin ardından üyelik alma işlemi tamamlanmış olur.

Üyelik alma işlemi tamamlandıktan sonra vatandaş giriş ekranına T.C. kimlik numaranızı ve biraz önce belirlediğiniz şifreyi sisteme girerek sisteme girişinizi yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra randevu alma işlemine devam etmek için ilk olarak randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi sisteme girmelisiniz. Sistem randevu almak istediğiniz hekimin uygun saat dilimlerini karşınıza getirecektir. Uygun olan saati seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

İnternet üzerinden randevu alabildiğimiz gibi telefon ile arayarak da MHRS hastane randevu sistemini kullanabilirsiniz. Telefonlarınızda ALO 184 numaralı telefonu arayarak MHRS hastane randevu sistemine bağlanabilirsiniz. ALO 184 numaralı hattı aradığınız zaman sizi bir operatör karşılayacaktır.

Haberin Devamı

Operatöre ilk olarak randevu almak isteyen kişinin T.C. kimlik numaranızı vermelisiniz. T.C. kimlik numaranızı verdikten sonra operatör size randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi söylemelisiniz. Operatör uygun olan randevu saatlerini söyledikten sonra size en uygun olan randevu saatini seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.