Gündem MHRS online hastane randevu sistemi ile kolayca hastane randevu alabilirsiniz

MHRS online hastane randevu sistemi ile kolayca hastane randevu alabilirsiniz

03.05.2015 - 11:22 | Son Güncellenme:

MHRS hastane randevunuzu internetten kolay bir şekilde alabilirsiniz. MHRS hastane randevu alabilmek ve MHRS hastane randevu sistemine üye olabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

MHRS online hastane randevu sistemi ile kolayca hastane randevu alabilirsiniz

Günümüz modern çağında teknoloji insanların yaşamlarının her alanında kendisine yer buluyor. Özellikle de insanların çok daha kolay ve çok daha pratik bir şekilde işlemlerini gerçekleştirebilmelerine yardımcı olan modern teknoloji pek çok alanda insanlara önemli kolaylıklar sağlıyor. Son yıllarda büyük bir hız ile gelişen teknoloji sayesinde artık insanların internete her alanda çok daha kolay ve çok daha hızlı bir şekilde erişim sağlayabilmesine olanak sağlıyor. Bu neden ile de günümüz modern çağında oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan internet, dünyanın her yerinde kurumsal ve kamusal alanda da yoğun olarak kullanılıyor.

Haberin Devamı

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Son dönemlerde internetin bu şekilde her alanda kullanılıyor olması insanların pek çok alanda oldukça kolay ve pratik bir şekilde işlemlerini yapabilmelerine yardımcı oluyor. Bu durumda günümüz modern çağında insanların kamu kurumları ile olan işlemlerini çok daha kolay ve çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirebilmesine yardımcı oluyor. Bu neden ile de günümüzde kamu kurumları tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Sağlık Bakanlığı gelişen internet teknolojisini aktif olarak kullanması ile dijital platformda yeni bir hizmete başladı. Sağlık Bakanlığı’nın dijital platformda yer alan bu yeni online Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) hizmeti ile vatandaşlar artık hastane randevularını kolay bir şekilde alarak, randevu saatinde hastaneye giderek kolayca sıra bekleme derdi olmadan muayene olabiliyor.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı’nın dijital platformda yer alan resmi internet sayfasındaki online hizmetler ekranından erişim sağlanabilen MHRS hastane randevu sistemi ile vatandaşlar internetten diledikleri hastaneye ve hatta hekime kolayca randevu alabilme imkanına sahip olabiliyor. MHRS hastane randevu internet sayfasında vatandaşlar ‘randevu al’ seçeneği ile ilgili ekranı açabiliyor. MHRS hastane randevu sistemi üzerinde üyelik işlemleri için girilecek bilgiler ise sırası ile ‘T.C. kimlik numarası’, ‘adı’, ‘soyadı’, ‘cinsiyeti’, ‘doğum yeri’, ‘doğum tarihi’, ‘baba adı’, ‘anne adı’, ‘cep telefonu numarası’, ‘sabit telefon numarası’ ve ‘e-posta adresi’ olarak belirleniyor. Daha sonra son olarak özel bir ‘parola’ belirlenerek üyelik işlemleri tamamlanıyor. MHRS hastane randevu sistemi giriş işlemi için ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘üyelikte belirlenen parola’ bilgisinin girilmesi gerekiyor. Bu şekilde sisteme girilerek her hastane, bölüm ve hekim için isteğe göre randevu alınabiliyor.

MHRS hastane randevu sistemi içerisinde randevu alımları için vatandaşlar ‘il’, ‘ilçe’, ‘hastane’, ‘semt polikliniği’, ‘klinik’, ‘klinik yeri’ ve ‘hekim’ seçimlerini diledikleri gibi yapabiliyor. Özellikle de hastanede sıra bekleme çilesine son veren bu sistem ile birlikte hastane ve hekimin uygun olduğu tarihler içerisinden saat olarak da randevu alınabiliyor. MHRS hastane randevu sistemi içerisinde isteğe uygun şartlarda randevu bulunmuyor ise otomatik olarak çevredeki ve yakın merkezdeki hastanelerde alternatif randevu seçenekleri de sunuluyor. Bu ekranda randevu alımları için MHRS hastane randevu sistemine üye olunması gerekiyor. Sayfadaki ‘yeni üye’ seçeneğinden üyelik işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Merkezi Hastane Randevu Sistemi üzerinden vatandaşların üyelik işlemleri için bazı kimlik bilgileri ve iletişim bilgilerinin girişinin yapılması gerekiyor.

Yazarlar