Gündem MHRS Online Hastane Randevu Sistemi ve MHRS Hastane Randevu Sistemine Üyelik

MHRS Online Hastane Randevu Sistemi ve MHRS Hastane Randevu Sistemine Üyelik

04.07.2015 - 15:00 | Son Güncellenme:

MHRS’ ye üye olarak online hastane randevunuzu hem hızlı hem de güvenli bir şekilde kolayca alabilirsiniz. MHRS hastane randevu ile online randevu almak ve MHRS hastane randevu sistemine üyelik işlemleri için yapmanız gerekenleri haberimizde sizler için hazırladık!

MHRS Online Hastane Randevu Sistemi ve MHRS Hastane Randevu Sistemine Üyelik

Son yıllarda, bilişim çağının da etkisi ile, her an her yerde, web uygulamaları ile karşılaşabilirsiniz. Fark edeceğiniz gibi, artık android uygulamaların sayısı bir hayli artmış, bu duruma paralel olarak da, her hizmetin bir de mobil uygulaması üretilmeye başlanmıştır. Hal böyle olunca, Sağlık Bakanlığı da bazı reformlar geliştirme yoluna gitmiştir. Sağlık Bakanlığı’nın, vatandaşlara, daha etkin, daha hızlı ve daha adil bir şekilde sağlık hizmeti sunmayı hedef edinerek, geliştirmiş olduğu, MHRS uygulaması, hastaneye gitmeden de randevu almaya imkan sağlayan bir hizmettir.

Haberin Devamı

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Üstelik MHRS uygulaması ile, uzun ve sıkıcı hastane sıralarından kurtulmuş olursunuz. MHRS hizmeti, bu gibi olumsuz durumların önüne geçmekle kalmamış, aynı zamanda, bebek, çocuk, yaşlılar, hamileler ve ağır hastalar için de, büyük kolaylıklar sağlamıştır.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi yani kısa adı ile MHRS, hem internet üzerinden hem de telefon aracılığı ile kullanılabilmektedir.

Hazırlamış olduğumuz bu yazımızda, hem internet üzerinden kullanılan MHRS uygulamasından, hem de telefon ile Alo 182 nolu hat aranarak kullanılan MHRS uygulamasından bahsedeceğiz. Bu durumda, ilk önce, internet üzerinden kullanılan MHRS uygulamasını anlatarak haberimize bir giriş yapalım;

Haberin Devamı

Elektronik ortam üzerinden yani internet üzerinden kullanılan MHRS uygulaması;

İnternet üzerinden MHRS Portal sayfasına giriş yaparak, hastane randevunuzu alabilmek için ilk önce, www.mhrs.gov.tradresine giriş yaparak randevu işleminizi başlatabilirsiniz.

Daha sonraki aşamada, burada açılan yeni sayfanın en sağında yer alan ‘Randevu Al’ seçeneğine tıklayınız.

Devamındaki aşamada karşınıza gelecek olan yeni sayfada ‘Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ başlığı adı atında oluşturulmuş olan bir tablo bulunmaktadır.

Bir sonraki aşamada, bu tabloda yer alan ve ‘Vatandaş Giriş Ekranı’ yazan başlığa tıklayınız.

Hemen ardından açılan bu yeni ekranda yer alan, T.C kimlik numarası, şifre ve burada bulunan güvenlik kodu bilgilerinizi yazınız.

Devamındaki aşamada, ‘Giriş’ seçeneğine tıklayınız.

Bu şekli ile, anlatılan bu aşamaları tamamlamanızın ardından;

Eğer MHRS uygulamasını ilk defa kullanıyorsanız, yine bu sayfanın sol alt tarafında yer alan ‘Yeni Üye’ seçeneğine tıklayınız ve buradan MHRS uygulamasına üye olunuz.

Daha sonra, MHRS uygulamasına üye olduktan ve devamında yukarıda anlattığımız aşamaları yaptıktan sonra;

Sayfada yer alan; il, ilçe, hastane, semt kliniği, klinik, klinik yeri ve doktor bilgileri seçiminizi yapınız.

Ardındaki aşamada, ‘Randevu Ara’ seçeneğine tıklayınız.

Ardından, bu randevu arama işleminizin sonucunda, sistem size uygun hastane, doktor ve saat bilgilerinizi ekrana aktaracaktır.

Haberin Devamı

Daha sonra, bu arama sonuçları içinden, size uygun olan seçenekleri işaretleyiniz.

Devamındaki aşamada, ‘Randevuyu Kaydet’ seçeneğine tıklayınız.

Bu şekilde hastane randevunuzu alıp, işlemlerinizi tamamladıktan sonra, sayfada yer alan ve ‘Çıkış’ yazan seçeneğe tıklayınız.

Telefon aracılığı ile Alo 182 nolu hat aranarak kullanılan MHRS uygulaması;

İsteğe bağlı olarak, Alo 182 nolu hattı arayarak da hastane randevunuzu alabilirsiniz. Bunun için ise, 182 nolu hattı arayınız ve devamında karşınıza çıkan operatörün yönlendirdiği sorular ile, randevu işlemlerinizi yapınız.

Yazarlar