Gündem MHRS Online Hastane Randevu ve MHRS Üyelik

MHRS Online Hastane Randevu ve MHRS Üyelik

16.05.2015 - 10:40 | Son Güncellenme:

MHRS hastane randevunuzu internetten kolay bir şekilde alabilirsiniz. MHRS hastane randevu alabilmek ve MHRS hastane randevu sistemine üye olabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

MHRS Online Hastane Randevu ve MHRS Üyelik

Sağlık Bakanlığı’nın gelişen teknolojiyi en etkin şekilde kullanıyor olması sayesinde artık vatandaşın hastane çilesi sona eriyor. Günümüz internet teknolojisi ile dijital platformda hizmete açılan MHRS hastane randevu sistemi ile vatandaşlar çok daha pratik ve çok daha kolay bir şekilde hastane işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sağlık Bakanlığı’nın bu online hizmetleri vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılıyor. Özellikle de internet kolaylığında ve hızında hastane randevularının alınabilmesine yardımcı oluyor. Bu sebeple de günümüz modern çağının gelişen ve büyüyen Türkiye’sindeki sağlık hizmetlerinde internet teknolojisi en aktif şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Dijital platform üzerinde yer alan Sağlık Bakanlığı’nın MHRS hastane randevu sistemi tüm Türk vatandaşları tarafından kullanılabilen bir sağlık sistemidir. Tüm Türkiye genelindeki 2. ve 3. kademe kamu hastaneleri ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkez’lerine hastane randevusu alabilme fırsatı sunan bu online sağlık uygulamasının en önemli avantajlarından birisi kesinlikle internetin son derece yaygın bir şekilde her alanda erişilebilir olduğu modern çağda vatandaşların hastane randevularını internet kolaylığında alabilmelerine yardımcı olmasıdır. Türk vatandaşı olan herkesin kullanabildiği bu Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hastane Randevu Sistemi üzerinden hastane randevularının alınabilmesi ve muayene geçmişinin kontrol edilebilmesi için vatandaşların sisteme üye olmaları gerekiyor. Merkezi Hastane Randevu Sistemi üzerinden vatandaşların üyelik işlemleri için bazı kimlik bilgileri ve iletişim bilgilerinin girişinin yapılması gerekiyor. MHRS hastane randevu sistemi üzerinde üyelik işlemleri için girilecek bilgiler ise sırası ile ‘T.C. kimlik numarası’, ‘adı’, ‘soyadı’, ‘cinsiyeti’, ‘doğum yeri’, ‘doğum tarihi’, ‘baba adı’, ‘anne adı’, ‘cep telefonu numarası’, ‘sabit telefon numarası’ ve ‘e-posta adresi’ olarak belirleniyor. Daha sonra son olarak özel bir ‘parola’ belirlenerek üyelik işlemleri tamamlanıyor. MHRS hastane randevu sistemi giriş işlemi için ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘üyelikte belirlenen parola’ bilgisinin girilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Bu şekilde sisteme girilerek her hastane, bölüm ve hekim için isteğe göre randevu alınabiliyor. MHRS hastane randevu sistemi içerisinde randevu alımları için vatandaşlar ‘il’, ‘ilçe’, ‘hastane’, ‘semt polikliniği’, ‘klinik’, ‘klinik yeri’ ve ‘hekim’ seçimlerini diledikleri gibi yapabiliyor. Özellikle de hastanede sıra bekleme çilesine son veren bu sistem ile birlikte hastane ve hekimin uygun olduğu tarihler içerisinden saat olarak da randevu alınabiliyor. MHRS hastane randevu sistemi içerisinde isteğe uygun şartlarda randevu bulunmuyor ise otomatik olarak çevredeki ve yakın merkezdeki hastanelerde alternatif randevu seçenekleri de sunuluyor. Bu ekranda randevu alımları için MHRS hastane randevu sistemine üye olunması gerekiyor. Sayfadaki ‘yeni üye’ seçeneğinden üyelik işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Dijital platformda internet kolaylığında hastane randevularının alınabilmesine yardımcı olan bu sistem son dönemlerde akıllı cihazlara uygulama olarak da gelirken, vatandaşın kolay şekilde sistemden faydalanabilmesi amacı ile ALO 182 hattı da aktif olarak vatandaşa hizmet veriyor.