Gündem MHRS hastane randevusu almak istiyorum ne yapmam gerek?

MHRS hastane randevusu almak istiyorum ne yapmam gerek?

26.01.2016 - 23:15 | Son Güncellenme:

MHRS üzerinden randevu almak istiyorsanız kullanabileceğiniz iki farklı site bulunmaktadır. Bunlar MHRS online sitesi ve E-Devlet sitesidir. Size hangisi uygunsa o siteyi seçerek rahatlıkla randevunuzu alabilirsiniz. Ayrıntılar haberimizde.

MHRS hastane randevusu almak istiyorum ne yapmam gerek

Gelişen internet teknolojisi ve beraberinde getirmiş olduğu pek çok yenilik biz vatandaşların hayatlarını gün ve gün kolaylaştırmış ve de hala daha kolaylaştırmaya devam etmiştir. Teknolojik gelişmeler hayatımıza adeta kolaylık sağlamış her türlü alanda bizleri mutlu ederek işlemlerimizi yapmamızı sağlamıştır. Teknolojik gelişmeler internete yansımış internet üzerinden hizmet veren kurum ve kuruluşların sayısı artmıştır. İnternet artık biz vatandaşların her türlü sorunlarını gidermeye yardımcı olmuştur. En ufak bir merakımızın bile sonuç bulduğu bu internet sistemi her geçtiğimiz saat ve her geçirdiğimiz gün sonucunda bizlerin sorunlarına çözüm olmuştur. Aklımıza takılan en ufak sorunları bile artık teknolojik gelişmeler doğrultusunda halledebilmekteyiz. Bankacılık işlemlerinizi, fatura ödeme işlemlerinizi, sağlık alanında ki işlemlerinizi de dâhil olmak üzere işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Oldukça kısa ve pratik süren bu işlemleriniz sizlerin hayatlarını kolaylaştırmak, çok daha kısa biz zaman dilimi içinde yazılarınızı yapabilme özelliğine sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sağlık alanında Sağlık Bakanlığının vatandaşlara hizmet sunmaktadır. Bu sunulan hizmetlerden yararlanmak isteyen vatandaşların yapmaları gereken tek şey internete erişim sağlamaktır. İnternet hizmeti kapsamında vatandaşlar pek çok alanda işlemlerini gerçekleştirebilirler. Merkezi Hekim Randevu Sistemi adı altında geçen sizler sağlık alanında bu sistemden yararlanabilirsiniz. Çünkü biz vatandaşlar olarak randevu sırası almak istersek biliriz ki hastane erkenden gitmemiz gerekir. Çünkü hastaneler kalabalık bir kurumdur. Bu kurumlarda oluşan kalabalığın sebebi de vatandaşların sıra alma muayene olma isteğinden kaynaklanmaktadır. Teknolojik ilerlemeler ile artık sizler bu gelişimlerden yararlanabilir, hayatınızı bu doğrultuda gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinden online biçimde randevu almak istiyorsanız sizlerin yapmaları gereken arama motorunuza ‘MHRS randevu al’ yazmanız gerekir. Bu başlık Merkezi Hekim Randevu Sistemi adının kısaltılmış halidir. Her vatandaş bu siteye kolaylıkla giriş yapabilir. Bunun için yapmaları gereken ilk şey MHRS sistemine kayıt olmaktır. Bu alana kayıt olmaları için ise gerçekleştirmeleri gereken ufak çaplı işlemler vardır. Öncelikle sisteme giriş yapabilmeniz için MHRS ’ye kayıt olmanız gerekir. Kayıt işlemleri için ise yapmanız gereken tek şey internete erişim sağlamaktır. Ardından sizlere MHRS ana sayfası ekrana gelecektir. Üye ol ibaresini tuşladıktan sonra sizler kolay bir şekilde bu sistemden faydalanabiliyor olacaksınız. Karşınıza isim, soy isim, yaş, doğum yılı, doğum yeri ve benzeri kendi kişisel kimlik bilgilerinizi doldurmanız gerekir. Hemen sonrasında ise sizlerden istenecek olan şey sisteme giriş yaparken girecek olduğunuz parolanız. Kendinize göre ister sayı ister yazı ister de işaret olarak 6 haneli bir şifre belirlemeniz. Bu şifreyi belirledikten hemen sonra sizler bir şifre sahibi olacaksınız. Sahip olduğunuz bu şifre ile sizler MHRS sistemine girişte bulunabilirsiniz. Sonrasında artık ne zaman doktordan randevu almak isterseniz kolay ve pratik bir şekilde bu sistemi kullanarak hangi doktordan sıra almak istiyorsanız dilediğinizi tercih edip muayene sırası alabilirsiniz.