Gündem MHRS randevu nasıl alınır? 2019 MHRS randevu alma işlemi

MHRS randevu nasıl alınır? 2019 MHRS randevu alma işlemi

10.07.2019 - 23:26 | Son Güncellenme:

Milyonlarca vatandaşımızın sağlık hizmeti için faydalandığı Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ile ilgili merak edilenleri bir araya getirdik. Peki MHRS randevu nasıl alınır?

MHRS randevu nasıl alınır 2019 MHRS randevu alma işlemi

Hastaneden randevu almak için Merkezi Hekim Randevu Sistemi MHRS'ye giriş yapmanız gerekmektedir. Peki, MHRS randevusu nasıl alınır? Unutulan ya da gidilmeyen randevulara ne olur? İşte MHRS ile ilgili merak edilenler...

Yeni üye girişi yapmak için https://www.hastanerandevu.gov.tr ya da https://www.mhrs.gov.tr adresinden randevu al bölümüne girdiğinizde, "Yeni Üye" bölümünden sizin belirleyeceğiniz bir şifre ile üyelik oluşturarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Akıllı cihazınıza MHRS Mobil uygulamasını indirerek "Yeni Üye" bölümüne giriş yaptıktan sonra bilgilerinizi girerek Üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Girmiş olduğunuz bilgilerin Nüfus Müdürlüğü?nde bulunan bilgileriniz ile eşleşmesi gerekmektedir. Aksi takdirde üyelik işleminizi gerçekleştiremezsiniz.

MHRS'DEN NASIL RANDEVU ALINIR?

MHRS Randevu alma ana kanalları şu şekildedir: ALO 182 çağrı merkezi, MHRS web sitesi (https://www.hastanerandevu.gov.tr / https://www.mhrs.gov.tr), MHRS mobil uygulaması

MHRS üzerinden randevu alabilmek için ALO 182 hattımızı arayarak operatörlerimizden destek alabilirsiniz.

Web'den randevu almak için; Daha önceden üyelik kaydınız yok ise "Randevu Al" butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan "Üye Ol" seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer üyeliğiniz mevcut ise kimlik numaranız ve şifrenizle istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.

Haberin Devamı

MHRS mobilde randevu almak için ise akıllı cihazınızın uygulama marketinden MHRS uygulamasını indirerek üyelik kaydınız yoksa oluşturabilir, var ise kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak randevunuzu alabilirsiniz.

Saat ve poliklinikler farklı olmak kaydıyla aynı güne kurum başına en fazla iki randevu alınabilmektedir.

UNUTULAN RANDEVULARA NASIL BİR İŞLEM UYGULANIR?

Herhangi bir nedenle almış olduğunuz randevunuza gidememeniz durumunda muayene katkı payı ödemezsiniz. Başka vatandaşlarımızın muayene haklarına engel olmamak adına lütfen gidemeyeceğiniz randevularınızı iptal ediniz. Randevu iptal işlemi randevudan 60 dakika öncesine kadar yapılabilmektedir.

RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ