Gündem MHRS Sistemine Nasıl Üye olunur? MHRS Online Hastane Randevu nasıl alınır?

MHRS Sistemine Nasıl Üye olunur? MHRS Online Hastane Randevu nasıl alınır?

31.08.2015 - 22:28 | Son Güncellenme:

MHRS sistemine üye olarak online hastane randevunuzu hem hızlı hem de güvenli bir şekilde alabilirsiniz. MHRS hastane randevu ile online randevu almak ve MHRS hastane randevu sistemine üyelik işlemleri hakkında detaylı bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

MHRS Sistemine Nasıl Üye olunur MHRS Online Hastane Randevu nasıl alınır

Sağlık Bakanlığı hastanelerde oluşan gereksiz kalabalığı önlemek için internet üzerinden randevu alma hizmetini devreye sokmuştur. Vatandaşlar hastaneye gitmeden önce internet üzerinden randevu alarak randevu saatinde hastaneye gidebilir ve hastanede beklemek zorunda kalmaz. Sağlık Bakanlığı internet üzerinden randevu alabilmek için MHRS hastane randevu sistemini geliştirmiştir. Vatandaşlar bu sistem sayesinde hem internet üzerinden randevu alabilir hem de telefon ile arayarak randevu alabilmektedir. İnternet üzerinden MHRS hastane randevu sistemini kullanabilmek için ilk olarak MHRS hastane randevu sisteminin internet uygulamasına giriş yapılmalıdır. Randevu alma işlemine başlayabilmek için sitenin sağ tarafında bulunan randevu al linkini tıklamalısınız veya ana sayfada bulunan iller seçeneğinden randevu almak istediğiniz hastanenin bulunduğu ili seçerek randevu alma işlemine başlayabilirsiniz. Sağ tarafta bulunan randevu al linkini tıkladıktan sonra MHRS hastane randevu sisteminin vatandaş giriş ekranına ulaşmış olursunuz.

Haberin Devamı

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Vatandaş giriş ekranına T.C. kimlik numarası ve şifrenizi girdikten sonra güvenlik kodunu da sisteme girdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaparak randevu alma işlemine başlayabilirsiniz. Sisteme kayıtlı değilseniz eğer randevu alma işlemine başlamak için ilk önce MHRS hastane randevu sistemine üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için merkezi hekim randevu sistemi vatandaş giriş ekranında yeni üye linkini tıklamalısınız. Üyelik alma işlemi için sayfada bulunan doldurulması gereken yerleri doldurmalısınız. T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, cinsiyeti ve doğum tarihi girildikten sonra cep telefonu veya ev telefonu sisteme girilmelidir. Bu bilgiler girildikten sonra son olarak şifre belirlemelisiniz.

Haberin Devamı

Bu işlemlerin ardından üyelik alma işlemi tamamlanmış olur. Üyelik alma işlemi tamamlandıktan sonra vatandaş giriş ekranına T.C. kimlik numaranızı ve biraz önce belirlediğiniz şifreyi sisteme girerek sisteme girişinizi yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra randevu alma işlemine devam etmek için ilk olarak randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi sisteme girmelisiniz. Sistem randevu almak istediğiniz hekimin uygun saat dilimlerini karşınıza getirecektir. Uygun olan saati seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

MHRS hastane randevu sistemini internet üzerinden online olarak kullanabildiğimiz gibi bir de telefon ile arayarak da MHRS hastane randevu sistemini kullanabiliriz. ALO 184 randevu alma hattını arayarak randevu alma işlemine başlayabilirsiniz. Bu numarayı aradığınızda sizi bir operatör karşılayacaktır. Operatör ilk olarak randevu almak isteyen kişinin T.C. kimlik numarasını isteyecektir.

Randevu almak isteyen kişinin T.C. kimlik numarasını operatöre verdikten sonra operatör bir süre onaylanması için bekletecektir. T.C. kimlik numarası onaylandıktan sonra operatöre randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi operatöre belirtmelisiniz. Bu tercihleri belirttikten sonra operatör uygun olan randevu saatlerini size belirtecektir. En uygun olan randevu saatini seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Randevu alan vatandaşlar randevu saatinden 15 dakika önce hastanede olmaları gerekmektedir.