Gündem MHRS sistemine üyelik ve hastane randevu alma işlemleri

MHRS sistemine üyelik ve hastane randevu alma işlemleri

02.04.2015 - 11:28 | Son Güncellenme:

MHRS sistemine sadece üye olarak istediğiniz anda hastane randevunuzu alabilirsiniz. Haberimizde MHRS hastane randevu sistemine üyelik ve MHRS hastane randevu hakkında detaylı bilgiyi haberimizden alabilirsiniz.

MHRS sistemine üyelik ve hastane randevu alma işlemleri

MHRS yani Merkezi Hekim Randevu Sistemi, Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulmuştur ve bu doğrultuda vatandaşların kullanımına sunulmuştur. Sağlık Bakanlığı’nın, vatandaşların kullanımı için, daha hızlı, daha kaliteli ve daha eşit hizmet sunmak amacı ile oluşturmuş olduğu MHRS, dijital ortam aracılığı ile kullanıma sunulmuştur. MHRS sayesinde, hastanede uzun sıra veya kuyruk beklemeden, istediğiniz hastane ve doktordan, istediğiniz saat de randevunuzu alabilirsiniz. Bu yönü ile MHRS, hem zaman kaybının hem de enerji kaybının önüne geçmiş durumdadır. MHRS uygulamasını kullanarak iki şekilde randevunuzu alabilirsiniz. İster web üzerinden MHRS Portal’ın resmi web adresi olan www.mhrs.gov.tr adresine giriş yaparak, isterseniz de Alo 182 nolu hattı arayarak hastane randevunuzu alabilirsiniz.

MHRS HASTANE RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

İlk önce, internet kanalı ile MHRS uygulamasını nasıl kullanacağınızı anlatarak yazımıza giriş yapalım. Bu durumda, MHRS uygulamasını şu şekilde kullanabilirsiniz;
MHRS uygulamasını kullanabilmek için;
Eğer ilk defa kullanacaksınız önce üye olmanız gerekecektir. MHRS uygulamasına üyelik işlemleri şöyledir;
? www.mhrs.gov.tr adresine giriş yapınız.
? Burada sayfanın en sağ tarafında bulunan Randevu Al başlığına geliniz.
? Daha sonra açılan ekranın en sol alt köşesinde bulunan Yeni Üye seçeneğine tıklayınız.
? Burada açılan yeni ekranda bazı bilgilerinizin istendiği bölümler vardır.
? Bu bölümleri doldurunuz ve son olarak kaydet seçeneğine tıklayınız.
? Böylece MHRS uygulamasına kayıt olmuş olursunuz.

MHRS’ye anlatıldığı şekli ile üye olduktan sonra, aşağıda anlatıldığı gibi randevunuzu alabilirsiniz.
? Bu işlem için yine www.mhrs.gov.tr adresine giriş yapınız ve açılan sayfada, en sağ bölümde yer alan Randevu Al başlığına tıklayınız.
? Daha sonra açılan ekranda bulunan tabloya geliniz.
? Bu tabloda yer alan T.C. Kimlik Numarası ve Parola bölümlerini doldurunuz.
? Devamındaki aşamada, ekrandaki güvenlik kodunu da giriniz ve ardından Giriş yazan başlığa tıklayınız.
? Bu aşamadan sonra, il, ilçe, hastane, semt kliniği, klinik, klinik yeri ve doktor bilgilerinin bulunduğu bir sayfa açılacaktır.
? Daha sonra bu sayfadan seçiminizi yapınız.
? Ardındaki aşamada, Randevu Ara seçeneğine tıklayınız.
? Bir sonraki aşamada, randevu arama işleminin sonucunda, sistem sizin aradığınız kriterlere uygun olan hastane, doktor ve saat bilgilerini ekrana aktaracaktır.
? Hemen ardındaki aşamada bu arama sonuçları içinden, size uygun olan seçenekleri işaretleyiniz.
? Bu aşamadan sonraki adımda, Randevuyu Kaydet yazan seçeneğe tıklayınız.
? Son aşama olarak ise, bu işlemlerinizi tamamladıktan sonra, yine bu sayfada yer alan ve Çıkış yazan seçeneğe tıklayınız. Böylece kişisel bilgilerinizi koruma altına almış olursunuz ve bazı olumsuz durumlardan korunmuş olursunuz.

MHRS uygulamasında, anlatmış olduğumuz bu yöntemin haricinde, bir başka yöntem daha bulunmaktadır. Yani bu durumda, isterseniz, Alo 182 nolu hattı arayarak da hastane randevunuzu alabilirsiniz. Bu işlem için ise, 182 nolu hattı arayınız ve sonrasında karşınıza çıkan operatörün yönlendirdiği sorular ile randevu işlemlerinizi yapınız.

Yazarlar