Gündem MHRS üyelik ve hastane randevu alma işlemleri nasıl yapılır?

MHRS üyelik ve hastane randevu alma işlemleri nasıl yapılır?

07.11.2015 - 13:32 | Son Güncellenme:

MHRS’ye üyelik ve MHRS’den hastane randevu alma işlemleri online hizmetler aracılığıyla yapılan işlemlerdendir. Bu işlemleri nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizin devamını okuyarak ulaşabilirsiniz.

MHRS üyelik ve hastane randevu alma işlemleri nasıl yapılır

Türkiye’de sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi ve vatandaşa mağduriyet yaşamayacakları bir sağlık hizmetinin sunulabilmesi amacı ile Sağlık Bakanlığı tarafından daha modern ve teknolojik bir altyapıya sahip olan sağlık sistemi inşa ediliyor. Bu kapsamda da vatandaşın hizmetine sunulan Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) vatandaşın hastane randevularını çok daha kolay ve çok daha hızlı bir şekilde alabilmeleri sağlanıyor. Teknolojinin hızla gelişmesi ile birlikte yaşamın her alanında aktif olarak kullanılmaya başlanan internet özellikle de akıllı cihazlar ile hayatın her alanında kendisine yer buluyor ve dünyanın her yerinde son derece yoğun bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde Sağlık Bakanlığı tarafından hizmete sunulan MHRS web sayfası üzerinden vatandaşların tüm Türkiye’de yer alan kamu hastaneleri ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkez’lerine online olarak randevu alabilme imkanına sahip olunabiliyor. Özellikle de çok uzun süredir Türkiye’deki kamu hastanelerinde vatandaşların oldukça büyük mağduriyetler yaşamalarına yol açabilen sıra bekleme ve yoğun kalabalık sorununu minimum düzeye indiren bu yenilikçi hizmet vatandaşlar tarafından da sıklıkla kullanılıyor. Günümüzde artık vatandaşlar sabahın ilk ışıkları ile hastaneye giderek, uzun saatler sürebilen ve zaten sağlık sorunları yaşanırken, üzerine gelen yoğun kalabalık ve evrak işlemlerinin etkilerini ortadan kaldıran Sağlık Bakanlığı’nın MHRS web sayfasında randevu almak oldukça kolay oluyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan Sağlık Bakanlığı’nın MHRS web sayfası üzerinden tüm Türkiye’deki kamu hastanelerine ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkez’lerine online olarak randevu alarak, randevu tarih ve saatinde hastaneye gidilerek, modern ve kaliteli bir sağlık hizmeti alınabiliyor. Son yıllarda gelişen teknoloji vatandaşın internete daha kolay bir şekilde bulunduğu her yerden erişim sağlayabilmesine olanak sağlıyor ve bu sayede vatandaşın hastane randevularını internetten almaları daha kolay hale geliyor. Vatandaşlar internete erişim sağlayabildikleri her yerden hastane randevu alımlarını gerçekleştirebiliyor. Ancak Merkezi Hastane Randevu Sistemi üzerinden hastane randevularının alınabilmesi için vatandaşların öncelikli olarak sisteme üye olmaları gerekiyor.

MHRS web sayfasında üyelik işlemlerini mhrs.gov.tr/Vatandas/ adresinde yer alan ‘randevu al’ seçeneğine tıkladıktan sonra yönlendirilen sayfadaki ‘yeni üye’ sayfasının açılması gerekiyor. Bu üyelik sayfasında 3 aşamada üyelik işlemleri gerçekleştirilebiliyor. İlk aşamada T.C. kimlik numarası, ad, soyad, cinsiyet, doğum tarihi, doğum yeri, baba adı ve anne adı gibi kimlik bilgileri giriliyor. İkinci aşamada ise sabit telefon no, cep telefonu no ve e-posta adresi gibi iletişim bilgileri giriliyor. Üçüncü v son aşamada ise şifre belirleme gibi güvenlik bilgilerini girilerek, üyelik işlemleri tamamlanabiliyor. Üyelik işlemlerinin ardından ise vatandaşlar hastane randevu alma işlemlerini sisteme T.C. kimlik numaraları ve parola bilgilerini girerek, gerçekleştirebiliyor. Merkezi Hastane Randevu Sistemi içerisinde vatandaşlar il, ilçe, hastane, semt polikliniği, klinik, klinik yeri ve hekim bilgilerini seçerek, uygun olan randevu saatlerinden, randevu saati seçimlerini gerçekleştirerek, online hastane randevu alma işlemlerini tamamlayabiliyor.