Gündem MHRS Üyelik ve MHRS Hastane Randevu İşlemleri

MHRS Üyelik ve MHRS Hastane Randevu İşlemleri

07.07.2015 - 14:49 | Son Güncellenme:

MHRS’ye üye olarak online hastane randevunuzu hem hızlı hem de güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. MHRS hastane randevu ile online randevu almak ve MHRS hastane randevu sistemine üyelik işlemleri hakkında detaylı bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

MHRS Üyelik ve MHRS Hastane Randevu İşlemleri

MHRS randevu yani merkezi hastane randevu sistemi hastaneye gitmeden internet üzerinden veya telefon ile arayarak hastanelerden randevu almaya yarayan bir sistemdir. Sağlık Bakanlığı hastanelerde oluşan sıra ve kuyrukları engellemek için MHRS sistemini kurmuştur. Hastanelerde oluşan kargaşa ve uzun süreli bekleyişler bu sistem ile birlikte son bulmuştur. MHRS hastane randevu sistemi iki şekilde kullanabilmektedir. İnternet üzerinden MHRS randevu sistemi uygulamasına giriş yaparak online olarak randevu alabilirsiniz. İnternet üzerinden randevu alma sistemini kullanabildiğiniz gibi telefon ile arayarak da randevu alma sistemini kullanabilirsiniz. MHRS sisteminin ALO 184 randevu alma numarasını arayarak randevu alma sistemi kullanabiliriz. Ayrıca MHRS randevu sistemini cep telefonlarınızdan uygulama olarak indirebilir ve uygulama üstünden randevu alabilmektesiniz. MHRS sisteminin internet uygulamasını kullanabilmek için ilk olarak internet üzerinden MHRS internet sitesine giriş yapılmalıdır.

Haberin Devamı

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

MHRS sitesinden sağ tarafta bulunan randevu al linkini tıklayarak randevu alma işlemine devam edebilirsiniz. Karşımıza açılan vatandaş giriş ekranına T.C. kimlik numaranız ve şifrenizi girdikten sonra güvenlik kodunu da girdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Eğer sisteme kayıtlı üyeliğiniz bulunmuyorsa randevu alabilmek için sisteme üye olmalısınız. Yeni üye linkini tıkladıktan sonra bazı kişisel bilgilerinizi girerek MHRS randevu sistemine kayıt olabilirsiniz. T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, cinsiyeti ve doğum tarihi gün, ay ve yıl olarak girmelisiniz.

Ardından iletişim bilgileri için cep telefonu numaranızı yada ev telefonu numaranızı sisteme girmelisiniz. Son olarak Sisteme giriş yapabilmek için şifre oluşturmalısınız. Güvenlik sebebiyle 2 kere de oluşturacağınız şifreyi girerek üyelik alma işlemini tamamlayabiliriz. Üyelik alma işlemi tamamlandıktan sonra sistem bizi tekrar vatandaş giriş ekranına yönlendirecektir. Bu sayfaya T.C. kimlik numaranızı ve biraz önce oluşturmuş olduğunuz şifreyi girerek ve güvenlik kodunu da gerekli yere girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra randevu alma işlemine başlayabilirsiniz. İlk olarak randevu almak istediğiniz hastanenin bulunduğu yeri seçmelisiniz.

Haberin Devamı

Ardından randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi sisteme girmelisiniz. Bu tercihlerinizi sisteme girdikten sonra sistem size randevu almak istediğiniz hekimin uygun zaman dilimlerini karşınıza getirecektir size en uygun olan randevu saatini seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Ayrıca MHRS randevu sisteminden aldığınız randevuları randevularım kısmından iptal edebilirsiniz. MHRS randevu sistemini telefon ile arayarak da kullanabilmekteyiz. İlk olarak cep telefonlarınızdan veya ev telefonlarından ALO 184 hattını aramalısınız. Bu hattı aradığınızda sizi bir operatör karşılayacaktır. Operatöre ilk randevu alabilmek için ilk olarak T.C. kimlik numaranızı vermelisiniz. Operatöre T.C. kimlik numaranızı girdikten sonra sistem bir süre sizi bekletip T.C. kimlik numaranızı onaylayacaktır. Onaylama işlemi sonrasında sisteme randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi belirtmelisiniz. Operatör size uygun olan randevu saatlerini söyledikten sonra randevu almak istediğiniz saati seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.