Gündem MHRS Üyelik ve Online Hastane Randevu Alma İşlemleri Nasıl Yapılır?

MHRS Üyelik ve Online Hastane Randevu Alma İşlemleri Nasıl Yapılır?

02.07.2015 - 09:57 | Son Güncellenme:

MHRS sistemine üye olarak hastane randevunuzu kolayca alabilirsiniz. MHRS hastane randevu sistemine asıl üye olunur ve MHRS hastane randevu nasıl alınır tüm soruların yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

MHRS Üyelik ve Online Hastane Randevu Alma İşlemleri Nasıl Yapılır

Hastaneye gitmeden, kendi seçtiğiniz doktordan hastane randevusu almanız artık çok kolay! Daha detaylı bilgi için lütfen haberimize göz atınız.Bir işlem için saatlerce beklemeyi kim sever ki? Tabi ki de çoğu insan böyle bir durumdan hoşlanmaz. Hele bir de bu bekleme durumu hastane gibi çok da iç açıcı olmayan bir ortamda geçiyorsa, beklemek işkenceye dönüşebilir. Çoğunlukla iyi ki var dediğimiz internet sayesinde, birçok iş için beklemekten kurtulmuş durumdayız.Bizler de bu haberimizde, internet üzerinden ve telefon üzerinden yapılabilen, Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nin yani MHRS’nin ne olduğundan ve burada nasıl işlem yapılacağından bahsedeceğiz.

Haberin Devamı

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Merkezi Hekim Randevu Sistemi – MHRS nedir?

Çok da eski olmayan MHRS yani Merkezi Hekim Randevu Sistemi, Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen, vatandaşların hastaneye gitmeden randevu almasını sağlayan ve internet üzerinden ya da telefon ile faaliyet gösteren bir hizmettir. Büyük rahatlık sağlayan, MHRS uygulaması sayesinde, dilediğiniz hastaneden, dilediğiniz doktordan, dilediğiniz saatte randevu alabilmeniz imkan dahilindedir. Diğer yandan, MHRS, hastaneye gidip, orada saatlerce sıra beklenmesi olayını engelleyen bir web hizmetidir. Aynı zamanda MHRS, hastanelerde meydana gelen kalabalık ve izdiham gibi durumlarında sonlanmasına imkan sağlamıştır. Tüm bu özelliklerine ek olarak, MHRS uygulaması, yaşlı, ağır hasta, bebek, çocuk ya da şehir dışından gelmek durumunda kalan hastalar için de büyük kolaylık sağlamaktadır. MHRS uygulamasından ister elektronik ortam üzerinden giriş yaparak, isterseniz de Alo 182 nolu hattı arayarak faydalanabilir ve burada hastane randevusu işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu durumda başlangıç olarak, internet üzerinden MHRS uygulamasını nasıl kullanacağınızı anlatalım. Buna göre yapılması gereken aşamalar şu şekildedir;

İlk önce, www.mhrs.gov.tr adresine giriş yapınız ve burada açılan yeni sayfanın en sağ tarafında yer alan ‘Randevu Al’ seçeneğine tıklayınız.

Daha sonraki aşamada, karşınıza açılacak olan sayfada yer alan ve ‘Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ adı ile düzenlenmiş olan tabloyu göreceksiniz.

Hemen sonraki aşamada, bu tabloda yer alan ve ‘Vatandaş Giriş Ekranı’ adı ile yazılı olan başlığa geliniz.

Ardından açılan bu yeni sayfada; T.C kimlik numarası, şifre ve güvenlik kodu şeklinde yer alan bölümleri doldurunuz ve ardından ‘Giriş’ yazan seçeneğe tıklayınız.

Daha sonra, anlatılan bu aşamaları tamamlamanızın ardından;

Eğer ilk defa MHRS uygulamasını kullanıyorsanız, yine bu sayfanın sol alt tarafında yer alan ve ‘Yeni Üye’ şeklinde yazan seçeneğe tıklayınız ve ardından bu şekilde MHRS uygulamasına kayıt olunuz.

Haberin Devamı

Devamında, yani MHRS uygulamasına üye olduktan ve ardından yukarıda anlattığımız aşamaları da gerçekleştirdikten sonra; il, ilçe, hastane, semt kliniği, klinik, klinik yeri ve doktor bilgilerinizi kendi istediğiniz ve tercih ettiğiniz şekilde seçiniz.

Hemen sonra, bu aşamanın ardından, ‘Randevu Ara’ seçeneğine tıklayınız.

Burada yapmış olduğunuz bu randevu arama işleminizin sonucunda, sistem sizin istediklerinizin doğrultusunda, hastane, doktor ve saat bilgilerini ekrana getirecektir.

Ardından, bu arama sonuçları içinden, size uygun olan seçenekleri işaretleyiniz ve ardından ‘Randevuyu Kaydet’ seçeneğine tıklayınız.

Böylece, MHRS uygulamasına web üzerinden giriş yapıp ve burada, hastane randevunuzu alıp, işlemlerinizi tamamlamanızın ardından, sayfada yer alan ‘Çıkış’ seçeneğine tıklayınız ve güvenli çıkış yapınız.

Burada, MHRS uygulamasından hastane randevunuzu almanın diğer bir yolu olan Alo 182 nolu hat üzerinden yapılan işlemi de anlatalım. Bu şekilde, MHRS uygulaması üzerinden, hastane randevunuzu alabilmek için ise yapmanız gereken sadece, Alo 182 nolu hattı aramak ve karşınıza çıkan operatörün yönlendirdiği sorulara cevap vererek, randevunuzu almak olacaktır.