Gündem MHRS üzerinden hastane randevunuzu rahatlıkla alabilirsiniz!

MHRS üzerinden hastane randevunuzu rahatlıkla alabilirsiniz!

01.12.2015 - 22:24 | Son Güncellenme:

MHRS üzerinden hastane randevunuzu almak çok basit hale getirildi. Bu sayede istediğiniz gün ve istediğiniz saate hastane randevunuzu alabilirsiniz. Bu işlemi nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

MHRS üzerinden hastane randevunuzu rahatlıkla alabilirsiniz

Günümüzde vatandaş hem sigorta işlemlerinde hem de hastane işlemlerinde internet hız ve kolaylıklarından yararlanabiliyor. Bu sayede işlemlerimizi kurumlara gitmeden daha hızlı ve basit bir şekilde yapabiliyoruz. İnternet alanında birçok kurum ve kuruluş hizmet veriyor. Bu alanda hizmet veren kurumlardan bir tanesi de Sağlık Bakanlığı’dır. Sağlık Bakanlığı’nın uygulamaya koymuş olduğu MHRS sistemi ile artık hastanelerde saatlerce sıra beklemeden muayene olabilme imkanı sağlanıyor. Eğer ki sizde MHRS sisteminden faydalanmak istiyorsanız yazının devamında vermiş olduğumuz bilgileri takip ederek bu sistemi kullanmaya başlayabilir ve sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. Sağlık Bakanlığı tarafından dijital platform üzerinde hizmete açılan Merkezi Hastane Randevu Sistemi ile hastane randevu alımlarını dakikalar içerisinde yapabilme imkanına sahip olabilen vatandaşlar, artık hastane randevusu alabilmek için uzun saatlerini harcamak zorunda kalmıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Özellikle de vatandaşların bulunduğu her yerden internete erişim sağlayabiliyor olması dijital platform üzerinde hizmete açılan bu online hizmetleri son derece sık ve yoğun bir şekilde kullanmasına yol açıyor. Sağlık Bakanlığı Merkezi Hastane Randevu Sistemi’ne üyelik işlemleri ise mhrs.gov.tr adresinde bulunan randevu al sayfasından ulaşılabilen giriş ekranında ‘yeni üye’ ekranından üyelik sayfasına girilebiliyor. Üyelik sayfasında kimlik bilgileri, iletişim bilgileri ve güvenlik bilgileri olmak üzere 3 aşamada talep edilen bilgiler girilerek, MHRS’ye üye olunabiliyor. Merkezi Hastane Randevu Sistemi’ne üyeliklerini dakikalar içerisinde tamamlayan vatandaşlar son derece pratik bir şekilde internetin bulunduğu her yerden hastane randevu alımlarını yapabiliyor. Vatandaşlar Merkezi Hastane Randevu Sistemi üzerinden hekim seçimi de yaparak, daha modern bir yapıda sağlık hizmeti alabiliyor.

Haberin Devamı

Tüm işlemlerin birkaç dakika içerisinde tamamlanabilmesinin yanı sıra vatandaşlara Sağlık Bakanlığı Merkezi Hastane Randevu Sistemi ALO 182 mobil randevu hizmeti de sunuluyor. Vatandaşlar aynı randevu seçimlerini ve alımlarını sabit ya da cep telefonlarından Alo 182’yi arayarak da yararlanabiliyor. Kimlik bilgilerinin verilmesi, alınacak sağlık hizmetine yönelik sağlık hizmet kriterlerinin belirtilmesinden sonra sunulan randevu saatlerinden herhangi birisini seçerek, telefondan da randevu alınabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan mhrs.gov.tr adresinden erişim sağlanabilen MHRS randevu sisteminde tüm Türkiye’deki 2. ve 3. kademe kamu hastanelerine ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerine randevu alabilme imkanına sahip olunabiliyor. Özellikle de vatandaşların 15 günlük periyotlar halinde uygun ve boş olan randevu saatlerine hastane randevu alımlarını yapabilmeleri, hastanede sıra bekleme çilesi olmadan randevu saatinden 30 dakika önce hastaneye giderek, saati geldiğinde muayene olabilme imkanına sahip olmasını sağlıyor. Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hastane Randevu Sistemi’nde randevu alımlarının yapılabilmesi için öncelikle vatandaşların sisteme üye olmaları gerekiyor.