Kültür Sanat Michel Franco Antalya'da soruları yanıtladı

Michel Franco Antalya'da soruları yanıtladı

26.10.2017 - 16:13 | Son Güncellenme:

54. Uluslararası Antalya Film Festiavli’nin resmi seçkisinde bulunan ve daha önce pek çok festivalden ödül alan dünyaca ünlü Meksikalı yönetmeni Michel Franco Antalyalı sinemaseverlerle buluştu.

Michel Franco Antalyada soruları yanıtladı

Dünyaca ünlü yönetmen Michel Franco, 54. Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında gerçekleştirdiği söyleşide, sinemaseverlerin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Film yapmanın kendisi için bir hayat şekli olduğunu belirten Franco “Yaptığım her filmde, bir önceki filmden bir reaksiyon vardır. Bu benim için önemli bir şey. Ben sürekli bir sonraki filmim ne olacak diye düşünürüm.Yapımcıyım ve bir muhakeme içerisindeyim. Aslında herkes ‘serbest stildesin ve istediğini yap’ diyor. Ama, filmi kontrol etmek çok önemlidir. Kronolojik olmalı. Fikirleri bir araya getirmek, odaklanmak göz ardı edilemeyecek noktalar” dedi.

“Hollywood'a gitmek istemiyorum!”
Kariyeri için yaptığı planlar sorusuna “Önümüzdeki yıllarda, farklı filmler yapamayacağım; ama farklı ülkelerde ilginç filmler çekmek istiyorum. Hollywood’a gitmek gibi bir isteğim yok” şeklinde cevap verdi.

“Takıntılı olduğum konulara senaryoya dökerim”
Takıntılı olduğu konuları senoryaya döktüğünü belirten Franco “En büyük takıntım, yaşlanma korkusu. İkincisi ise hayatla başa çıkma yöntemleri” dedi.