Teknoloji Microsoft Edge kısa bir süre sonra iOS ve Android platformuna gelebilir

Microsoft Edge kısa bir süre sonra iOS ve Android platformuna gelebilir

05.10.2017 - 11:02 | Son Güncellenme:

Microsoft'un Windows 10 için hazırladığı yeni internet tarayıcısı Microsoft Edge, yakında iOS ve Android için yayınlanabilir.

Microsoft Edge kısa bir süre sonra iOS ve Android platformuna gelebilir

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Microsoft'un gelecekte Microsoft Edge'i Android ve iOS'a getirebileceği iddia ediliyor. Şirket halihazırda Windows 10'daki cihazlar arası deneyimlerin küçük bir adım ileride gerçekleşmesini sağlayacak olan Edge çapraz platform yapmayı planlıyor.

Söylentilere göre yazılım devi Edge tarayıcısını bu yılın sonuna kadar çok platformlu hale getirecek. Ancak şu an için Microsoft'un, Edge'i Android ve iOS platformlarına taşıyacağına dair resmi bir açıklama gelmiş değil.

Android ve iOS'a gelecek Microsoft Edge, Windows 10 bilgisayarlarında her gün Edge kullananlara harika bir haber olabilir. Ancak umutlarınızı arttırmayın. Microsoft, daha önce Edge için çapraz platform yapmayı planlamadığını belirtmişti Tabii Microsoft'un planları şimdiye kadar değişmiş olabilir. Bununla birlikte, Apple'ın iOS'taki sınırlamaları Microsoft Edge'in kullanmasını engelleyebilir. Ayrıca EdgeHTML'i Windows'dan Android ve iOS'a getirmek, çok fazla iş ve yatırım gerektirebilir.

Haberin Devamı

En son söylentilere göre Microsoft, Edge'i bu yılın sonuna kadar bahsi geçen mobil platformlara getirmeyi düşünüyor. Ayrıca, iOS ve Android'deki Edge uygulamasına sayfa çevirisi ve web araması gibi tüm Bing servisleri entegre edilecek.