Teknoloji Microsoft, Eşi Benzeri Olmayan Bir Teknoloji Üzerinde Çalışıyor!

Microsoft, Eşi Benzeri Olmayan Bir Teknoloji Üzerinde Çalışıyor!

21.07.2015 - 17:38 | Son Güncellenme:

Bir süre önce bünyesine Nokia'yı dahil eden Microsoft, yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Detaylar haberimizde... Microsoft ve Nokia işbirliği ile geliştirildiği bilinen fakat bugüne kadar net bir şekilde gözler önüne...

Microsoft, Eşi Benzeri Olmayan Bir Teknoloji Üzerinde Çalışıyor

Bir süre önce bünyesine Nokia'yı dahil eden Microsoft, yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Detaylar haberimizde... Microsoft ve Nokia işbirliği ile geliştirildiği bilinen fakat bugüne kadar net bir şekilde gözler önüne serilmeyen McLaren, bir kez daha gündeme geldi. Daha önce ortaya atılan iddialara göre iki büyük firma, McLaren adını verdikleri yeni bir akıllı telefon üzerinde çalışıyordu. 3 boyutlu dokunmatik ekran teknolojisine sahip olacağı bilinen bu cihaz, ne yazık ki hiçbir zaman satışa sunulmadı. Bugün gelen haberlerse, ikilinin yakında farklı bir model ile karşımıza çıkabileceğini kanıtlar nitelikte. Zira yeni bir patent satın alan Microsoft, 3 boyutlu ekran teknolojisi konusunda belirli bir ürünün hakları için başvuruda bulundu. Tam olarak patentin ne ile ilgili olduğu gözler önüne serilmedi ancak 3 boyutlu teknolojisi ile alakalı olduğuna kesin gözüyle bakılıyor. Bu patent sonrası akıllara ilk gelen fikirse, yeni Lumia cihazında bu tarz bir yeniliğin olacağı.

Haberin Devamı

Microsoft'un Windows 10 ile bütünleşik halde çalışacak akıllı telefon modelleri üzerinde çalıştığı biliniyor. Üstelik bu modeller arasında hem giriş seviyesine hitap eden hem de üst seviye cihazlar da bulunmakta. Eğer satın alınan patent, yeni çıkacak olan Lumia modelleri ile alakalı ise çok yakında 3 boyutlu dokunmatik ekran yüzeyine sahip bir Lumia telefonu görebiliriz. 3D dokunmatik ekran teknolojisi, kullanıcının ekran üzerindeki parmak hareketlerinden yola çıkarak komutları algılamasına dayanıyor. Yani bir nevi kullanımı daha kolay ve daha teknolojik kılıyor da denilebilir.