Teknoloji Microsoft İşten Çıkarmalara Devam Ediyor

Microsoft İşten Çıkarmalara Devam Ediyor

31.07.2016 - 17:29 | Son Güncellenme:

Tıpkı geçen yıl olduğu gibi bu yılda da Redmont, Washington merkezli teknoloji devi Microsoft işten çıkarmalara devam ediyor.

Microsoft İşten Çıkarmalara Devam Ediyor

Geçen sene yaklaşık olarak 7000 kişinin işine son veren Microsoft bu sefer ise yaklaşık olarak 2850 kişinin işine şon verdi. Şirket en son olarak Securities and Exchange Comission’a yaptığı açıklamada bu yılın Mayıs ayında 1850 kişiyi işten çıkaracaklarını açıkladıklarını ve 2017 finansal yılının sonuna kadar ise dünya çapındaki merkezlerinden yaklaşık olarak 2850 kişinin işten çıkarılacağını açıkladı.

Haberin Devamı
Her Alandan Var

Bu sene işten çıkarılacak olanlar sadece bir iş sektörüne dayanmıyor aksine genel olarak işten çıkarılacak 2580 kişi şirkette çok çeşitli görevlerde yer alıyor. Geçen yıl yapılan işten çıkarmalar sadece akıllı telefon bölümü ile ilgiliydi. Şirket Nokia‘dan satın aldığı bütün Finlandiya ofisini kapatmıştı. Bu sefer şirket tarafından böyle bir gili verilmedi. Ancak söylentilere göre en büyük işten çıkarma satış departmanına uygulandı. Buradan 900 çalışan işten çıkarıldı.

Yazılım devinin akıllı telefon sektöründe artık adı geçmiyor. 2016’nın ikinci çeyreğinde sadece 1.22 milyon akıllı telefon satıldı. Geçen sene aynı dönemde ise tam 8.4 milyon satmıştı. 2016’nın ilk çeyreğinde ise satış rakamları 2.3 milyonda kaldı.