Teknoloji Microsoft OneDrive Vanalarını Kıstı

Microsoft OneDrive Vanalarını Kıstı

04.11.2015 - 14:05 | Son Güncellenme:

Eğer bir OneDrive kullanıcısıysanız size kötü haberlerimiz var. Microsoft bugün yaptığı açıklmada bulut depolama servisinin alanlarında değişikliğe gittiğini duyurdu. Geçen yıl sınırsız OneDrive alanına sahip olan Office 365 kullanıcıları için...

Microsoft OneDrive Vanalarını Kıstı

Eğer bir OneDrive kullanıcısıysanız size kötü haberlerimiz var. Microsoft bugün yaptığı açıklmada bulut depolama servisinin alanlarında değişikliğe gittiğini duyurdu. Geçen yıl sınırsız OneDrive alanına sahip olan Office 365 kullanıcıları için artık böyle bir şey olmayacak. Eğer Office 365 Home, Personal ya da University kullanıcısıysanız hala daha 1TB alana hakkınız var. Önümüzdeki yıl hem şimdiki kullanıcılar hem de yeni kullanıcılar bunlar tabii servise herhangi bir ücret ödemeyen kısım oluyor alanlarının 15GB’dan 5GB’a düştüğünü görecekler ayrıca 15GB’lık fotoğraf alanı da olmayacak. Ödemeli alan seçenekleri de bu değişiklikten nasibini aldı. 100 ve 200 GB’lık alanlar artık aylık 2 dolar ücretle 50GB olarak değişecek.

Haberin Devamı

Microsoft’un sıkça sorulan sorular bölümüne göre eğer ücretsiz kullanıcı olup çoktan kotasını aştıysanız size bir bildirim gelecek ve 90 gün boyunca hesabınızda değişiklik yapmanız beklenecek. Eğer bu olmazsa dosyalarınızı geri almak için hala bir 9 aylık süreniz olacak. Ancak bu süre de geçtikten sonra hesabınız kilitlenecek veya silinecek. Office 365 ile 1TB ve üzerinde ki alanlara sahip olanlara ise Microsoft 90 gün yerine 6 ay süre tanıyacak. Tüm bu değişikliğe ışık tutan neden ise iki kafadarın 75 TB'lık upload yapmaları. Sınırsızlığın sınırını bilmek gerek dedikleri böyle bir şey herhalde.