Teknoloji Microsoft’tan El İzleme Teknolojisi

Microsoft’tan El İzleme Teknolojisi

29.06.2016 - 15:23 | Son Güncellenme:

Yeni Xbox One S konsolunda Kinect portu koymayarak Microsoft oyunları için geliştirdiği bu sensörü kendi elleriyle yok ediyor.

Microsoft’tan El İzleme Teknolojisi

Ancak benzer bir sistem sanal gerçeklik teknolojisi ile beraber geri gelebilir. Microsoft araştırmacıları el ve parmak takip eden bir teknoloji geliştirdi. Bu sensör Kinect’ten daha iyi ve özellikle sanal gerçeklik oyunlarında kontrolcü kullanmak yerine bu teknolojiyi kullanmak oldukça heyecan everici olabilir. İngiltere’de yer alan laboratuvarın yöneticisi olan Jamie Shotton tarafından yapılan açıklamaya göre sistem o kadar sağlıklı çalışıyor ki sanal gerçeklik dünyasında olduğumuzu bile unutabiliriz.

Haberin Devamı
Bazı Özellikler Kinect’ten

Parmak takip etme şu anda Kinect’te çalışıyor. Ancak bunun için Kinect Studio ve başka uygulamalar kullanmalısınız ancak çok tutarlı ve kullanışlı değil. Problem ise insan elinin küçük ve kompleks bir yapıda olması. Eli çevirince ya da yumruk yapınca parmaklar kayboluyor ve bu da yazılımı aptal yerine koyuyor. Problemi çözmek için teknoloji devi Kinect’te kullanılan el takibinin daha hassas olacak şekilde geliştirdi. Sistem takip noktalarının bir sonraki durağının neresi olacağını hesaplamak için 1940’lı yıllardan kalma bir algoritma kullanıyor. Küçük hatalarda ise hızlı bir şekilde kendisini yeniden konumlandırarak yeniden kararlı hale geliyor.

Daha hassas takip için daha yumuşak bir yüze alanı takibi sağlayan model gerekiyor ve bu da daha çok bilgisayar işlemi demek. Ancak yazılım elin pozisyonlarını hızla çözebiliyor. Ayrıca benzer diğer teknolojilerden daha az takip noktasına ihtiyaç duyuyor. Sonuç olarak ise daha yumuşak, daha doğru ve daha hızlı bir takip süreci oluşturuyor.