Gündem Midibüste şoförle yolcunun korkutan tartışması

Midibüste şoförle yolcunun korkutan tartışması

24.02.2015 - 16:56 | Son Güncellenme:

Adana'da ücretsiz kartıyla şehir içi yolcu taşımacılığı yapan midibüse binen engelli yolcu ile araç şoförü arasındaki akıl almaz tartışma güvenlik kamerasına yansıdı...

Midibüste şoförle yolcunun korkutan tartışması

Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan midibüs sürücüsü Ali Tosun, duraktan araca binen ve ismi belirlenemeyen 60 yaşlarındaki vatandaşın ücretsiz biniş kartını cihaza okuttuktan sonra elinden alarak kontrol etti.
Midibüsün güvenlik kamerasına yansıyan olaya göre, engelli vatandaş kartını kontrol eden şoförün tavırlarından rahatsız olup "bir sorun mu var?" diye sorudu. Yolcunun bu sorusuna sinirlenen şoför Ali Tosun kaba tavırlarına devam ederek engelli yolcuya yerine geçmesini söyledi. Tartışmanın devam etmesi üzerine otobüsü durdurup yerinden fırlayan şöför Ali Tosun engelli vatandaşın yakasına yapışıp 'seni öldürürüm' şeklinde tehdit etti.

Karşılıklı tehdit ve hakaretlerin bir süre devam ettiği tartışma muavin ve diğer yolcuların araya girmesiyle sona erdi.
Otobüsün arka koltuğuna oturtulan engelli yolcu, "Benim elimden kartımı alıyorsun, terbiyesizlik yapma, bana böyle davranamazsın, seni şikayet edeceğim, senin kulağını burnunu keseceğim" diyerek şoföre karşılık verdi.
Bu sözlere sinirlenen şoför Ali Tosun, yeniden engelli yolcuya hakaret ederek yerinden fırlayıp üzerine yürüdü. Diğer yolcuların araya girmesiyle bir kez daha yerine geçen şoför, "Seni burada komaya sokarım, seni evinden gece aldırıp gebertirim" diyerek yolcuya bağırdı. Yaşanan olay sırasında özellikle kadın yolcular korku ve panik yaşadı.

Haberin Devamı

TARTIŞMAYI CEP TELEFONUYLA GÖRÜNTÜLEDİ
Bu arada yaşanan tartışmanın bir bölümünü cep telefonuyla görüntüleyen kadın yolcu da, "Kavga ederek hepimizi tehlikeye sokuyorsunuz. Huzursuzluk çıkartmayın, bizi korkutuyorsunuz" diye tepki gösterdi. Bir kız öğrenci de cep telefonu ile çektiği olay görüntüsü yerel Akdeniz TV’ye ulaştırıp yayınlanınca yurttaşlar belediye ve halk otobüsü kooperatifini telefon yağmuruna tuttu.

ŞOFÖRÜ TAHRİK ETMİŞ

Adana Halk Otobüsçüleri Derneği Esnaf Odası Başkanı Niyazi Göger, güvenlik kamerası görüntülerini kendilerinin de incelediğini, şoför Ali Tosun’un olayda bir hatasının olmadığını savundu. Şoförlerin buna benzen birçok olayla karşılaştığını kaydeden Göger, "Esnafımız gergin durumda, bizim şoförümüzün bir hatası yok ancak daha mütevazi olmasını isteriz. Ücretsiz binen engelli bir vatandaş, şoför arkadaşa hakaret etmiş ve tahrik etmiş. Biniş kartı ücretsiz ama şoförümüz kartı kontrol etmek istemiş" dedi.

’MİNİBÜS BAĞLANSIN, ŞOFÖR UZAKLAŞTIRILSIN’
Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı’na da olayla ilgili şikayette bulunduğunu, buradan arayan yetkililerin, midibüsü bağlayıp şoförü uzaklaştıracaklarını söylediğini belirten Başkan Niyazi Göger, "Araç bağlansın, şoför duraktan uzaklaştırılsın. Haklı ile haksızın iyi değerlendirip ona göre karar verilmesini isteriz. Ancak bu arkadaşların evlerine ekmek götürmek için gün boyu çalışmak zorunda kaldığı da unutulmasın" diye konuştu.

Midibüste şoförle yolcunun korkutan tartışması