Mardin Midyat'ta "Hazreti Peygamber Ve Kudüs" Konferansı

Midyat'ta "Hazreti Peygamber Ve Kudüs" Konferansı

18.12.2017 - 16:09 | Son Güncellenme:

.

Midyatta Hazreti Peygamber Ve Kudüs Konferansı

MARDİN (AA) - Midyat Müftülüğü ile İlim Yayma Cemiyeti Midyat Şubesi tarafından “Hazreti Peygamber ve Kudüs" konulu konferans düzenlendi.

Haberin Devamı

Diyarbakır Müftüsü Burhan İşliyen, Hacı Kasım Altunkaya Camisi'nde düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, Kudüs'ü tekrar alabilmek için Selahaddin gibi azim ve sebat göstermek gerektiğini ifade etti.

Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın tarihi hakkında bilgi veren İşleyen, şunları kaydetti:

"Hz. Ömer'in fethinden sonra tekrar Haçlıların eline geçmesinden dolayı Kudüs, mahzun bir dönem geçiriyordu. O dönemde o çevrede yaşayan bir marangoz, bir minber yapmaktadır. Soranlara, minberi Mescid-i Aksa için yaptığını söyler ancak onunla dalga geçerler ve derler ki, 'Kudüs esaret altında. Bu minberi oraya kim götürecek.' Marangoz ise şu tarihi cevabı verir, 'Ben marangozum. Benim işim minber yapmak. Ben üstüme düşeni yapıp minberi yapacağım. Elbette Allah-u Teala onu oraya götürecek bir yiğit gönderecektir.' ve şüphesiz Allah, Selahaddin Eyyubi'yi göndermiştir. Önemli olan inancı ve ümidi kaybetmemektir." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İşleyen, mescitleri, dolayısıyla Aksa'yı imar etmek için önce kalpleri imar etmek gerektiğini söyledi.

Konferans sonunda Midyat Müftüsü Mehmet Şafi Bilik ve İlim Yayma Cemiyeti Midyat Şube Başkanı Tarık Demir, İşliyen'e plaket verdi.