Midye tavanın kokusuna dayanmak zor iş, en iyisi evde de ara sıra çıtır kıtır midye tava yapabiliriz. İç midye nasıl olsa ayıklanmış ve açık olarak gerek pazarlarda gerek hipermarketlerde satılıyor. Alacağımız yarım kilo midye yeterli olacaktır ve yanına da mutlaka sarımsaklı yoğurt sosunu koymayı unutmamalıyız.

Malzemeler:

Yarım kilo iç midye

Yarım çorba kasesi nişasta

Yarım çorba kasesi un

1 yumurta

1 şişe soda

Tuz (Arzuya göre)

Kızartmak için sıvı yağ

Sosu için:

Yoğurt ve 4-5 diş sarımsak

Yapılışı:

Önce iç midyeler yıkanmalı ve süzgeçten suları süzülmelidir.

Çukur bir kabın içine nişasta ve un konulur, yumurta kırılır, tuz ilave edilerek malzemeler bir çatalla karıştırılır daha sonra yavaş yavaş soda ilave edilerek un kıvam alıncaya kadar karıştırılır. Kıvamı sıvı olmalıdır ve un pütür pütür olmamalıdır.

Mümkünse derin bir kabın içine zeytinyağı veya ayçiçeği yağı konularak kızdırılmalıdır ve unlu meyaneye iki tarafı bulanmış midyeler kızgın yağa atılarak iki taraflı kızartılmalıdır.

Kızarmış midyeler bir tabağa konulmuş kağıt havlu üzerinde yağı emdirilmelidir.

Kızarmış midyelerin olmazsa olmazı sarımsaklı sostur ve kızarmış midyeler sarımsaklı sosla servis yapılır.

Afiyet olsun.