Püf Noktası Mikrodalga fırın alırken nelere dikkat edilmeli

Mikrodalga fırın alırken nelere dikkat edilmeli

27.05.2016 - 10:07 | Son Güncellenme:

Günümüzde her şey gibi yemek hazırlamakta hızlı olmalı. Hazır gıdalar ya da yemekleri hızlı şekilde ısıtmak için kullandığımız mikrodalgaları alırken dikkat etmemiz gereken birkaç nokta var.  İşte o noktalar...

Mikrodalga fırın alırken nelere dikkat edilmeli

Mikrodalga fırınlar, yiyecekleri radyo dalgalarını kullanarak ısıtan bir fırın çeşitidir.

Haberin Devamı

Mikrodalga fırın alırken dikkat edilecek noktalar

Mikrodalga fırın alırken öncelikle dikkat edilmesi gerekilen nokta; sadece donmuş gıdaları çözmek için mi alınacağı, yoksa yemek pişirme ve ızgara yapmak için de kullanılıp kullanılmaycağı. Eğer ki hazır gıdalara ağırlık veriyorsanız ızgara özelliği sizin için gereksiz olacaktır.

Mikrodalga fırınlara duyulan güvensizlik gün geçtikçe kırılıyor. Özellikle hatırlanması gerekilen nokta mikrodalganın kapağa yerleştirilmiş filtrenin metal olması gerekmektedir. Böylece elektromanyetik dalgaların dışarı sızması engellenir.

Zaman ayarı bulunun mikrodalga fırınlar büyük kolaylık sağlar. Dakika hatta saniye ayarları ile başında beklemenize gerek kalmadan yemekleriniz hazır olur.

Haberin Devamı

Mikrodalga fırınların hacmi de önemli. Ev için kullanacaksınız 20 litre hacimli mikrodalgalar sizin için yeterli olacaktır. İş yerleri için daha yüksek hacimli olanlar tercih edilebilir.

Yazarlar