Saç Bakımı Mikromotor ile daha hızlı saç ekimi mümkün

Mikromotor ile daha hızlı saç ekimi mümkün

03.07.2018 - 13:35 | Son Güncellenme:

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Saç Ekim Merkezi Uzmanları saç ekim teknikleri ve saç ekim süreleri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.

Mikromotor ile daha hızlı saç ekimi mümkün

Saç dökülmesini durdurmak ve engellemek için geliştirilmiş birçok tedavi yöntemi geliştirilmiştir. Uygulanan tedavi yöntemleriyle saç dökülmesi engellenebiliyor, saç ekim yöntemleri sayesindeyse saçsızlık sorununa çözüm üretilebiliyor. Saç ekim operasyonlarında birçok alet ve cihaz kullanılır. Mikromotor cihazı, FUE tekniğiyle saç ekimi işleminde operasyonu hızlandırmak ve çok daha fazla sayıda saç kökü alabilmek amacıyla kullanılır.

Haberin Devamı

FUE saç ekimi tekniği

FUE motoru adıyla da bilinen mikromotor cihazıyla yapılan ekim işlemlerinde gerektiğinden daha hızlı ve fazla saç kökü alınması saç köklerine ve saç derisine zarar verebilmektedir. Cihazın uzman doktorlar tarafından kullanılması gerekir, uzman olmayan kişiler tarafından kullanması istenmeyen sorunlara yol açabilir. Saç köklerine zarar vermemek için FUE yöntemini cihaz kullanmadan elle gerçekleştiren saç ekim merkezleri de vardır.

Saç ekimi operasyonu, mikromotor cihazının ucuna kişiye özel çaplarda iğneler takılarak uygulanır. Bu iğnelerin çapları 05-07 mm arasında değişir. Mikromotor cihazı saç ekim işlemi sırasında saç köklerine zarar vermemek için dönerek deriye girer. Kafa bölgesinde hiç kök olmaması durumunda ve vücudun göğüs ve omuz gibi diğer bölgelerinden saç kökü alınırken de kullanılır.

Haberin Devamı

Yara izi oluşmaz

Mikromotor cihazıyla yapılan saç ekimlerinde ne kadar ekim yapıldıysa o kadar saç kökü çıkar. Yapılan saç ekim operasyonlarının %90’ında istenilen sonuca ulaşılır. Saç derisinde yara izi ya da şişlik oluşmaz. Bu cihaz sayesinde düzgüm açılarla saç ekimi yapılacağından saçlar daha doğal şekilde ekilir. Herhangi bir görüntü bozukluğuna yol açmaz. Mikromotorla saç ekim işlemi çok daha hızlı gerçekleştirileceği için seanslar çok daha kısa sürer. FUE cihazı tecrübeli bir doktor tarafından kullanılmalı, devir hızı çok iyi ayarlanmalıdır. Şayet ekim işlemi saç telinin çıkış yönüne göre uygulanmazsa saç köküne zarar verir ve bu köklerden tekrar saç çıkmaz. Cihazın doğru kullanılması cihazın kendisinden çok daha önemlidir. Bu cihazı kullanacak doktorun çok dikkatli bir şekilde seçilmesi gerekir. Mikromotorla yapılan saç ekimlerinde 2-4 saat içinde çok başarılı sonuçlar alınabilir. Son olarak mikromotor cihazı sadece FUE ve alt grubu tekniklerinde kullanılır.

Yazarlar