Gündem Mikser şoförü kazayı anlattı: Kırmızıda duramadım

Mikser şoförü kazayı anlattı: Kırmızıda duramadım

07.10.2016 - 17:50 | Son Güncellenme:

İstanbul, Sarıyer'de önceki gün meydana gelen 1 kişinin ölümü 7 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan beton mikseri kazasıyla ilgili olarak 26 yaşındaki şoför Hasan Mutlu tutuklandı.

Mikser şoförü kazayı anlattı: Kırmızıda duramadım

Kazadan sonra iki gün tedavi gören ve ifadesinde 'Frene bastım, kamyon yüklüydü, sağ sol yapıp, karşı şeride geçti' diyen Mutlu, 'taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olmak' suçlarından Metris cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

'Frene bastım, sağ sol yaptı'

Maslak'tan Sarıyer istikametine giden beton mikseri önceki gün saat 11.00 sıralarında refüjü aşarak karşı şeride geçti. Mobese direğini ve bir ağacı deviren beton yüklü mikser, 6 araca çarptıktan sonra devrildi. Kazada 20 yaşındaki Adnan Yörükoğlu hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı. Kazada yaralanan ve polis gözetiminde tedavi altına alınan mikser şoförü Hasan Mutlu, tedavisinin ardından savcılığa sevkedildi. Savcılıktaki ifadesinin ardından 'taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olmak' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mutlu ifadesinde kazayı şöyle anlattı: 'Işıklar sarıdan kırmızıya geçeçekti. Önümdeki araçlar yavaşladı. Ben de yavaşlamak için frene bastım. Kamyon yüklüydü. Frene basınca sağ sol yapmaya başladı. Kontrol edemedim, kamyon karşı şeride geçti. Gerisini hatırlamıyorum. Ölen ve yaralananlar için çok üzgünüm... '