Ekonomi Milangaz ile Sonatrach ikilisi ‘yatırım’ peşinde

Milangaz ile Sonatrach ikilisi ‘yatırım’ peşinde

12.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Demirören Grubu şirketlerinden Milangaz, 20 yıldır birlikte çalıştığı Cezayirli petrol ve gaz şirketi Sonatrach ile 22. Dünya Petrol Kongresi’nde bir araya geldi. Gündemde “yeni yatırımlar” vardı

Milangaz ile Sonatrach  ikilisi ‘yatırım’ peşinde

Petrol ve gaz devlerini İstanbul’da buluşturan 22. Dünya Petrol Kongresi’nde gerek hükümetler gerekse şirketler düzeyinde önemli görüşmelere imza atılıyor. Panellerde bir araya gelen profesyoneller, fuar alanında kurulan stantlarda da karşılıklı iş fırsatlarını masaya yatırıyor.

Bu kapsamda, Türkiye’de doğalgaz pazarının büyük oyuncusu olan Demirören Grubu’nun Milangaz şirketi ile Cezayir devletine ait Sonatrach’ın tepe yönetimi Harbiye’deki etkinlikte buluştu.

Görüşmeye, Sonatrach Başkanı Abdelmoumen Ould Kaddour, Sonatrach Başkan Yardımcısı Ahmed Fettouhi, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yıldırım Demirören, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay, Demirören Holding İcra Kurulu Üyesi Sinan Oktay, Demirören Holding İcra Kurulu Üyesi Erdoğan Demirören katıldı.

Milangaz ile Sonatrach  ikilisi ‘yatırım’ peşinde

“Sonatrach 20 senedir çalıştığımız bir firma. İşbirliğimiz kendileriyle devam edecek” diyen Yıldırım Demirören, şöyle devam etti: “Milangaz ve Sonatrach olarak aynı zamanda yeni işler, yatırımlar neler olabilir bunun için de bakıyoruz. Türkiye’de yeni yatırımlar için beraber hareket etme şansı arıyoruz.”

‘Çok memnun olduk’

Cezayirli petrol ve gaz şirketi Sonatrach’ın Başkan Yardımcısı Ahmed Fettouhi, etkinliğin Türkiye’de düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ayrıca karşılıklı ilişkileri ve yatırımları büyütmek için bu kongrenin oldukça yararlı olduğunu ifade etti.

Fettouhi, Milangaz’la yıllardan bu yana birlikte iş yaptıklarını belirterek, geleceğe umutla baktıklarını anlattı.

Ahmed Fettouhi, görüşmelerle ilgili olarak ise şunları söyledi:

“İş ortağımız ‘Milangaz’la buluşmaktan çok memnun olduk. Yıllardır birlikte çalışıyoruz. İstanbul’daki buluşmamızda ‘Gelecek dönemdeki fırsatlar neler olabilir?’ bu konuları masaya yatırıyoruz. Karşılıklı olarak iki ülkede de yatırım fırsatı olabilir. Zaten uzun zamandır Milangaz grubuyla çok iyi ilişkilerimiz var. Bizim ülkeler arasındaki ilişkilerimiz de iyi. Bu yüzden daha iyi ilerleyebileceğimiz, karşılıklı her türlü fırsata bakıyoruz.”

Milangaz ile Sonatrach  ikilisi ‘yatırım’ peşinde

İstanbul buluşması

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yıldırım Demirören, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay, Demirören Holding İcra Kurulu Üyesi Sinan Oktay, Demirören Holding İcra Kurulu Üyesi Erdoğan Demirören ve Milangaz İcra Komitesi Üyesi Metin Kubat, Cezayirli Sonatrach Başkanı Abdelmoumen Ould Kaddour ve Sonatrach Başkan Yardımcısı Ahmed Fettouhi ile dün İstanbul Kongre Merkezi’nde bir araya geldi.