Gündem Millet, demokrasi nöbetinde

Millet, demokrasi nöbetinde

18.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle başlatılan demokrasi nöbetleri dün sona erdi. Etkinliklere katılan on binler, ellerinde Türk bayraklarıyla meydanları gelincik tarlasına çevirdi

Millet, demokrasi  nöbetinde

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında vatandaşların demokrasi nöbeti dün sona erdi. İstanbul’daki etkinlikler çerçevesinde alanlara gelen vatandaşlar, kurulan platformlardaki programları seyretti. Etkinliklere vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak şarkı ve türkülere eşlik etti. “Demokrasi Nöbetleri” gece boyunca Kuran-ı Kerim okunması ve dualar edilmesi ile devam etti. Bazı programlarda 15 Temmuz gecesi yaşananlarla ile ilgili videolar gösterildi.

Haberin Devamı

Millet, demokrasi  nöbetinde

İzmir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamaları dün de Konak Meydanı’nda binlerce kişinin katılımıyla devam etti. İzmir Konak Meydanı’nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan binlerce kişi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü dolayısıyla demokrasi nöbetini sürdürdü. Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), kutlama alanında kurdukları stantta vatandaşlara ay yıldızlı kına yaktırdı.

Antalya’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla başlatılan ve onbinlerce kişinin katılım sağladığı demokrasi nöbetinin ikinci gününde de vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’na akın etti.

Adana’da da onbinlerce Adanalı, şehitler ve demokrasi için nöbet tuttu. Mersinliler, dün de Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. Alana kurulan platformun önünde toplananlar, darbe girişimiyle ilgili yayınlanan belgeselleri izleyip Türk bayraklarıyla sloganlar attı.

Haberin Devamı

Millet, demokrasi  nöbetinde

200 bin kişi

Kayseri’deki 15 Temmuz anma etkinliklerine 200 binin üzerinde kişi katıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, insan selini andıran havadan çekilmiş fotoğraflarını gören Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duygulandığını, Kayserililere takdir ve teşekkürlerini gönderdiğini söyledi.

Elde bayraklarla meydanlara indiler

Darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla Trabzon, Ordu, Rize, Giresun, Artvin, Gümüşhane, Muş, Bayburt ve tüm yurtta vatandaşlar demokrasi nöbetine dün de devam etti. Diyarbakır’da vatandaşlar dün demokrasi nöbetindeydi. Merkez Kayapınar ilçesindeki 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda bir araya gelen çok sayıda Diyarbakırlı, Türk bayraklarını sallayıp sloganlar atarak nöbete katıldı.

Şırnak’ta, Karayolları Kavşağı’nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbeti tuttu. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda tekbir getiren vatandaşlar, FETÖ aleyhine slogan attı. Erzurum, Ardahan, Iğdır, Kars, Ağrı ve Erzincan’da binlerce kişi meydanları doldurdu.

Millet, demokrasi  nöbetinde

Şehitler Abidesi’ne büyük ilgi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla önceki gece Cumhurbaşkanlığı Külliye’sinde başlayan demokrasi nöbeti sona erdi. Vatandaşlar sabah saatlerinde

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılışı yapılan 15 Temmuz Şehitler Abidesi’ni de ziyaret ediyor. Abide önünde dua eden vatandaşlar, hatıra fotoğrafı çektiriyor.