Ekonomi Milletle saf tutmayan bankalar hesap verir

Milletle saf tutmayan bankalar hesap verir

11.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İhracatçılarla buluşmasında finans sektörüne seslenen Erdoğan, bu dönemde kredi vermekten imtina eden, krediyi geri çağıran bankaların milletin karşısında saf tutmuş sayılacağını belirterek bunun hesabının sorulacağını söyledi

Milletle saf tutmayan bankalar hesap verir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, finans sektörüne seslenerek, “Ülkemizin bu döneminde kredi vermekten imtina etmek şöyle dursun, uyduruk bahanelerle kredilerini geri çağıran bankalar kendilerine bir saf belirlemiş demektir. Ama bu saf, ülkemizin ve milletimizin safı değildir. Hiçbir banka kârı azaldığı için bundan kalıcı zarar görmez ancak faiz ve kredi politikasında olumsuz yönde kırılma gördüğümüz bankaları not etmekten ve bunun hesabını sormaktan da çekinmeyiz. Finans sektörünü kusura bakmasınlar, sıkıştıracağız” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

EŞİM DOSTUM BİLE ANLAMADI: Başbakanlığım döneminde 17-25 Aralık darbe girişimi karşısında gösterdiğim net duruşun önemi ancak 15 Temmuz silahlı darbeye teşebbüsüyle anlaşıldı. O ana kadar maalesef birçok eş, dost, ahbabım bile beni anlamadı. Ne zaman ki 15 Temmuz’da bu olay ortaya çıktı, şimdi birçok kesim anladığını ortaya koymaya başladı.

240 şehidimizin, 2 bin 195 gazimizin kanını yerde bırakamayız, bırakırsak bunun hesabını veremeyiz.

‘Oyun bozuldu’

MİLLETİMİZ TARİHİ DERS VERDİ: 15 Temmuz gecesi, Türkiye’yi FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) eliyle esir etmek, Suriye’de, Libya’da, Irak’ta, Afganistan’da yaşanan o acı görüntüleri burada tekrarlamak isteyenlere milletimiz tarihi bir ders vermiştir.

Haberin Devamı

Bu süreçte iş dünyası da, ihracatçılar da sağlam bir duruş sergiledi. Bu hain oyunun en önemli ayaklarından birisi de Türkiye’nin ekonomisinin çökertilmesiydi. Ancak iş adamları kendi gündemlerini takip ederek, millet, 11 milyar dolar döviz bozdurup piyasaların dengesinin zedelenmesine izin vermedi ve bu oyunu da bozdu.

İHANET DİYE DEĞERLENDİRİRİM: Finans sektöründe bazı engellemelerin olduğuna dair bilgiler edindim. Bu konuları da konuşmak suretiyle ama kamu bankaları ama özel sektör bankaları bunu eğer fırsata dönüştürmeye kalkarlarsa, kusura bakmasınlar, biz de devlet olarak üzerimize ne düşerse onun gereğini yaparız ve kapımızı kolay kolay çalamazlar.

Zaten milletin parasıyla çalışıyorsunuz, eğer kalkıp da bu ülkede yatırımcımızın önünü açmaz, onu daha da daraltır ve hemen basit bir olayda ‘geriye çağırma’ gibi bir anlayışın içerisine girerse, kusura bakmasınlar açık ve net söylüyorum ben bunu ‘ihanet’ diye değerlendiririm.

YÜKSEK FAİZLERLE OLMAZ: Bankacılık sektörümüz güçlü ama gücünü böyle bir dönemde fırsata dönüştürmeye kalkarsa onlar da karşısında bizi bulacaktır. Hep söylüyorum, sadece faiz oranları konusunda bankacılarımızla benim aramda bir anlaşmazlığımız var.

Haberin Devamı

Bu dönemde, sürümden kazanacaksın. Böyle yüksek faizlerle olmaz. Finans sektörünü bu noktada sıkıştıracağız. Faizler düşüp kredi imkânları genişletildiği zaman hem ülke hem yatırımcılar hem de bankaların önünde yeni dönem açılacak.

MİLLETİMİZİN SAFI DEĞİL: Ülkemizin bu döneminde kredi vermekten imtina etmek şöyle dursun, uyduruk bahanelerle kredilerini geri çağıran bankalar kendilerine bir saf belirlemiş demektir, ama bu saf, ülkemizin ve milletimizin safı değildir. Hiçbir banka kârı azaldığı için bundan kalıcı zarar görmez ancak faiz ve kredi politikasında olumsuz yönde kırılma gördüğümüz bankaları not etmekten ve kurallar çerçevesinde kendilerinden bunun hesabını sormaktan da çekinmeyiz.

Dost, arkadaş da olsalar ifşa edin

VATANSEVERLİK BORCU: Sizlerden özellikle iki konuda yardım talep ediyorum, birincisi yurt dışındaki tüm muhataplarınıza bu darbe girişiminin gerçek yüzünü, FETÖ’nün sadece ülkemiz için değil, tüm dünya için bir tehdit olduğunu anlatmanızdır. Hatta ve hatta o camiadan dostlarınız, arkadaşlarınız olabilir, bunları da ifşa etmeniz lazım. Bunları savcılıklarımıza, emniyet teşkilatımıza bildirmeniz lazım. Niye? Bu, bir vatanseverlik borcudur. Onlar bu ülkeyi değil, biz onları çökerteceğiz.

ÖRGÜTÜN İFLAH OLMAZ PARÇALARI: FETÖ, şeytani bir zihinsel yapı. 17-25 Aralık yargı ve polis darbe girişimini, benim şahsi meselem olarak görüp, 15 Temmuz silahlı darbe girişimiyle hala gerçekleri kavrayamayanlar, bu örgütün iflah olmaz parçalarıdır. Ülkesine ve milletine acımayana, bizim acıma hakkımız yoktur. Finans altyapısı olmayan hiçbir örgütün gücünü muhafaza edebilmesi mümkün değildir. Yürüttüğümüz mücadeleyi ancak örgütün finans kaynaklarını da kurutarak başarıya ulaştırabiliriz. FETÖ’ye giden her kuruş, millete sıkılan kurşundur.

Haberin Devamı

Bu millet imanlı,çılgın Türkler...

PKK’NIN ELİNDE OLMAYAN SİLAHLARLA VURDULAR: ‘Silahsız terör örgütü olur mu’ diyorlardı. Bak, hem de senin benim verdiğimiz vergiyle adam silahlı kuvvetlerimizin, polisimizin, devletin silahlarını kime karşı kullandı? Millete karşı kullandı. Şu anda, Türkiye’de bölücü terör örgütünün elinde olmayan silahlarla bizi vurdu bu alçaklar, bu şerefsizler.

İMANLI ÇILGIN TÜRKLER: Kendini tankların altına atan Sabri isimli gence, “Nasılsın?” diye sorduğumda ‘İyiyim Cumhurbaşkanım, ben iyiyim de siz nasılsınız?’ dedi. Tedavisi süren bilgisayar yazılımcısı bekâr bir genç... Şimdi bu imanı, bu aşkı görüyor musunuz? Bu millet tanımlanamaz. Hani ‘Çılgın Türkler’ diyorlar ya ama bu millet, ‘İmanlı Çılgın Türkler.’