Erzurum Milletvekili Ilıcalı, Pasinler İlçe Teşkilatını Ziyaret Etti

Milletvekili Ilıcalı, Pasinler İlçe Teşkilatını Ziyaret Etti

18.02.2018 - 13:52 | Son Güncellenme:

.

Milletvekili Ilıcalı, Pasinler İlçe Teşkilatını Ziyaret Etti

ERZURUM (AA) - AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, AK Parti Pasinler İlçe Teşkilatını ziyaret ederek teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi.

Haberin Devamı

Teşkilat yöneticileri ve mensuplarıyla görüşen Ilıcalı, Pasinler ilçesinin sorunlarını dinleyerek yapılan çalışmalardan bahsetti.

Pasinler İlçe Başkanı Muhammet Hanifi Temirlenk’i tebrik eden Ilıcalı, "Bu bir bayrak değişimi ve amaç daha fazla hizmet verebilmek. Yarın da başka kardeşlerimiz davamıza ortak olacak. Görevimiz dünya liderimize sahip çıkmak, ona yardımcı olarak halkımıza hizmet etmektir. Büyük bir mücadele veriyoruz. Bizim meselemiz AK davadır." diye konuştu.

Ilıcalı, Pasinler ilçesinin turizm açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, ilçenin sahip olduğu kaplıcalara vurgu yaparak yeni tesislerin gerekli olduğunu ve ilçeye yeni tesislerin yapılacağını söyledi.

Teşkilat üyeleri ve muhtarların ilçeye bağlı Ağcalar köyünde bulunan tarım arazilerinin beşte ikisinin sulama alanı dışında kaldığını dile getirmesi üzerine Ilıcalı, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Pasinler için önemli bir husus olan Alvar Barajı yapılacak. Geçtiğimiz yıl belediye başkanımız, AK Parti ilçe başkanımız ve mahalle muhtarlarımız Ankara’ya gelerek AK Parti grup toplantısında Başbakan Binali Yıldırım’a taleplerini sundu. Talepleri Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na iletildi. Proje alanında fay hattı geçtiği için sıkıntılar oluşmuştu ama problemi çözdüler. Alvar Projesi gecikmiş bir proje ve inşallah bir an önce inşaatına başlanacak. Milletvekili arkadaşlarımızla bu projelerin takibini yapıyoruz."

Ilıcalı, Pasinler’in hızlı tren yolu üzerinde olduğunu belirterek, "Hızlı tren Pasinler’den geçecek. Buradan binildiğinde doğu istikametinden Bakü’ye daha ilerisi Pekin’e kadar gidilebilecekken, batı istikametinden de hızlı trenin gelmesiyle Marmaray üzerinden Avrupa’ya geçilebilecek. Erzurum-Erzincan arası hızlı tren projesi de ihale oldu." dedi.

Ilıcalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl Erzurum’un 2026 Kış Olimpiyatlarına adaylığını ilan etmesinin ardından gerekli hazırlıkların yapıldığını anımsatarak, bütün bu gelişmelerin bölgenin daha fazla kalkınmasına vesile olacağını vurguladı.