Bayburt Milletvekili Kavcıoğlu: “Bu Vesayet Odaklarının 16 Nisan'dan Sonra Yetkilerinin Sıfırlandığını Göreceğiz”

Milletvekili Kavcıoğlu: “Bu Vesayet Odaklarının 16 Nisan'dan Sonra Yetkilerinin Sıfırlandığını Göreceğiz”

28.03.2017 - 17:32 | Son Güncellenme:

.

Milletvekili Kavcıoğlu: “Bu Vesayet Odaklarının 16 Nisandan Sonra Yetkilerinin Sıfırlandığını Göreceğiz”

AK Parti Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, “16 Nisan’da yasama, yürütme ve yargının tamamen ayrılması Türkiye’nin 40 yılına baktığımızda yapılan tüm bu müdahaleleri bu vesayet odaklarının 16 Nisan’dan sonra yetkilerinin sıfırlandığını göreceğiz” dedi.
AK Parti Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen “Anayasa Değişikliğinin Ekonomiye Etkisi” konferansına konuşmacı olarak katıldı.
Konuşmasında yakın tarihten örnekler vererek siyasi ve ekonomik krizlerden bahseden Kavcıoğlu, 16 Nisan’dan sonra bu krizlere sebep olan vesayet odaklarının yetkilerinin sıfırlanacağını savundu.
Kavcıoğlu: “16 Nisan’da yasama, yürütme ve yargının tamamen ayrılması Türkiye’nin 40 yılına baktığımızda yapılan tüm bu müdahaleleri bu vesayet odaklarının 16 Nisan’dan sonra yetkilerinin sıfırlandığını göreceğiz. Bu dışarıdaki haçlı ordularının, dış mihraklarının içeride kullandığı maşalar artık önemsizleşecek müdahale edecekleri alan kalmayacak. Bu nasıl olacak? 16 nisan’dan sonra yapılacak bir seçimde Cumhurbaşkanı ve parlamento arı ayrı seçilecek. Cumhurbaşkanı kendi hükümetini kurup yoluna devam edecek. Yani bir milletvekili pazarlığına gerek yok. parlamento içerisinde bir milletvekili transferi pazarlığına ihtiyaç yok.” şeklinde konuştu.
Anayasa değişikliğine ilişkin, “Bu sistemi niye değiştiriyorsunuz? 15 yıl iktidarda kaldınız, here şey çok iyi gidiyor. Güçlü bir hükümet, güçlü bir liderde var. Demek ki parlamenter sitemde de oluyor. Yani bunu daha niye değiştiriyorsunuz?” şeklinde eleştiriler olduğunu kaydeden Kavcıoğlu, bu eleştirilere şöyle cevap verdi:
“2003’le 2017’yi şöyle göz önüne aldığınız zaman Türkiye 1960, 1970, 1980, 1990’larda yaşadıklarının aynısın 2000’lerde de yaşadı. Ergenokon’u, Balyoz’u 2007’deki e-muhtırayı unutmayın. AK Partiye parti kapatma davası açıldı ve 1 oyla kurtuldu. Gezi olayları, 17-25 Aralık ve dahası… En son bunlarla yıkılamayan hükümete 15 temmuz darbe girişimi denendi. Ama güçlü ve istikrarlı bir hükümet olması, güçlü bir liderin olması bunu belki biraz engelledi. Halkın iradesi de burada geçmişle kıyaslandığında daha bilinçli, üniversitelerin, bürokrasinin bir kısmının, askerin kendi içerisinde, siyasi yapının, yargının zaman içerisinde bu etmenle çatışması 2000’li yıllardan sonra amaçlarına ulaşmada engel olmuştur. Ama şunu göz ardı etmeyelim ‘başaralı yada başarısız olmaları başka bir şey denemişlerdir.’ Siz o fırsatı vermemek için 1960’larda, 1970’lerde yaptıklarının aynısını gerçekleştirmeye çalışmışlardır. Eğer bu sistemi değiştirmezsek aynı şekilde yapmaya devam edeceklerdir.
Konferansa Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.