Gaziantep

Yerel Haber
28 Eylül 2014 - 17:37

MİLLETVEKİLİ MEHMET ŞEKER, AHMET ÜMİT, TAHİR TEKİN ÖZTAN ’BEYRAN’ PİŞİRDİ

IHA

2. Uluslararası Gaziantep Şirehan Yiyecek İçecek Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen yöresel kahvaltı şenliğinde Gaziantep ve yöresine ait geleneksel kahvaltı kültürünün en önemli özellikleri hazırlanarak konuklara ikram edildi.
Kelebek Restoran tarafından konuklara ikram edilen beyran büyük beğeni kazanırken, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Gaziantep’in Kültür Elçisi Ahmet Ümit ve Tahir Tekin Öztan ve Kelebek Restoran’ın sahibi Mehmet Ekin’in ocak başına geçerek konuklara kendi elleriyle beyran pişirerek ikram etmeleri büyük ilgi gördü. Sabahın erken saatlerinde Şirehan Hotel mutfağına gelen Katmerci Zekeriya Usta, Ciğerci Yunus’un ekipleri konuklar için özel katmer ve ciğer hazırlarken Fıstıkzade Baklava ve Çelebioğlu Baklavanın da ikram ettiği baklavalar konukların büyük beğenisini kazandı. Gaziantep’in Kültür Elçisi Ahmet Ümit ve Tahir Tekin Öztan tarafından koordine edilen Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, Okan Üniversitesi Şirehan Hotel, Sahan Grup, Kantara Turizm, TÜRSAB, Gülce Organizasyon, Kelebek Restoran, Katmerci Zekeriya Usta, Ciğerci Yunus, Çelebioğlu Baklava yanında ulusal ve yerel birçok basın kuruluşunun destek verdiği 2.Uluslararası Gaziantep Şirehan Yiyecek İçecek Festivali’nin başarıyla devam ettiğini ifade eden Tahir Tekin Öztan konukların organizasyondan büyük bir memnuniyet duyduğunu, Gaziantep’in bütün kurum ve kuruluşlarıyla festivale sahip çıktığını belirtti. Yöresel kahvaltı etkinliği çerçevesinde Gaziantep’e has kahvaltı kültürünün de canlandırıldığını ifade eden Öztan, festivalin Gaziantep’in tanıtımı için amacına ulaştığını sözlerine ekledi.

GaziantepYerel Seçim Sonuçları

Gaziantep Hava Durumu

3°CŞİMDİCUMA
©Copyright 2013 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.