Ankara Milli Boksöre Yenimahalle'den Vefa

Milli Boksöre Yenimahalle'den Vefa

16.10.2017 - 11:41 | Son Güncellenme:

.

Milli Boksöre Yenimahalleden Vefa

2015 yılında hayata gözlerini yuman ’Boğaz’ın Boğası’ lakaplı Milli boksör Sinan Şamil Sam’il adı Yenimahalle’de yapımı tamamlanan parka verildi.
Parkın açılışına Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe ve yönetimi, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, Yenimahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Şimşek ve çok sayıda mahalleli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Serhat Mahallesi Muhtarı Bahadır Koç teşekkür konuşması yaparak, “Serhat’ımızın hiçbir eksiği kalmamıştır, Başkanımız Fethi Yaşar’a şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Yaşar: “Bu ülkenin bayrağını taşıyanlara sahip çıkacağız”
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da, eski Dünya Kıtalararası Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Sinan Şamil Sam’ın ismini Yenimahalle’de yaşatmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
Başkan Yaşar, “Bugün burada 197. parkımızı açıyoruz. Biz bu ülkenin bayrağını başarıyla taşıyanlara, Sinan gibi bizlere gurur yaşatanlara hep sahip çıkacağız. Parkımızın hayırlı olmasını diliyorum. Yenimahalle’nin her noktasına eşit hizmet etmeye çalışıyoruz. Serhat mahallemiz de hızla gelişen ve güzelleşen bir mahallemiz. Serhat Kültür Merkezi’nin yapımı hızla devam ediyor. Yaklaşık 3 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak tesis üç kat olarak projelendirildi. İçerisinde; taziye evi ve mutfağı, mescit, 215 kişilik konferans salonu ve hazırlık odaları, İkinci Bahar Kültür ve Dayanışma Merkezi, kütüphane, atölyelerin yer aldığı YENİMEK kurs merkezi ile fitness salonu yer alacak” diye konuştu.