Ankara MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI: “ÇOCUKLARIMIZIN VE VELİLERİMİZİN ENDİŞEYE KAPILMALARINI ÖNLEDİK”

MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI: “ÇOCUKLARIMIZIN VE VELİLERİMİZİN ENDİŞEYE KAPILMALARINI ÖNLEDİK”

07.07.2014 - 23:38 | Son Güncellenme:

.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI: “ÇOCUKLARIMIZIN VE VELİLERİMİZİN ENDİŞEYE KAPILMALARINI ÖNLEDİK”

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Bundan sonraki itiraz haklarımızdan vazgeçerek öğrencilerimize mesajımızı vermiş olduk. Bölge İdare Mahkemesinin verdiği karar, yürütmeyi durdurma yönünde olunca, biz de daha önce yaptığımız hazırlıklar doğrultusunda haklarımızdan feragat ederek, çocuklarımızın yaz tatilini heba etmemek için bir karar verdik” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen iftar programı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Avcı, 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen 1. dönem merkezi ortak sınavlarda 4 sorunun hatalı olduğu yönündeki yürütmeyi durdurma kararına yapılan itirazın Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedilmesi ve yeni puanlamanın açıklanması ile ilgili, “Bundan sonraki itiraz haklarımızdan vazgeçerek öğrencilerimize mesajımızı vermiş olduk. Biz öğrencilerimizin ve velilerimizin herhangi bir şekilde mağdur olmamaları için Milli Eğitim Bakanlığı olarak bütün alternatif senaryolar üzerinde çalışmalarımızı daha önce yaptığımızı açıklamıştık. Nitekim bugün, bölge idare mahkemesinin verdiği karar, yürütmeyi durdurma yönünde olunca, biz de daha önce yaptığımız hazırlıklar doğrultusunda haklarımızdan feragat ederek, çocuklarımızın yaz tatilini heba etmemek için bir karar verdik. Daha önce SBS’nin iptalinde de, yürütmenin durdurulması isteminde de, mahkeme Temmuz’da yapılan başvuruyu 6 ay sonra sonuçlandırmıştı. Benzer bir gecikmenin olması durumunda çocuklarımızın mağdur olacağını hesaba katarak, biz iptal edilen sorular olmaksızın, diğer sorular üzerinden değerlendirmemizi yaptık, bugün de açıkladık, böylece çocuklarımızın ve velilerin herhangi bir şekilde endişeye kapılmamasını göstermiş olduk. Çocuklarımıza başarılar diliyorum, velilerimize iyilikler diliyoruz” ifadelerini kullandı.
1 yıldan beri Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM’nin işlemleriyle ilgili girişimlerin olduğuna dikkat çeken Avcı, bütün gelişmelere hazırlıklı olduklarını belirterek, “Biliyorsunuz bu merkezi ortak sınavlar yapılmadan önce de SBS bir oturumda ve belli merkezlerde yapılıyordu. Oysa biz ilçelere varıncaya kadar bütün okullarımızda bu sınavları çocukların kendi sınıflarında yaptık. O zaman da bunların başarılamayacağı, soruların çalınacağı, kopya olaylarının yaşanacağı, sınav kağıtlarının merkezlere, sınıflara zamanında ulaştırılamayacağı, ulaşsa bile cevapların merkeze ulaşmasında sorunlar yaşanacağı gibi pek çok söylenti ve girişim atlatıldı. Bu sefer de yine yasalara, sınava, kılavuzuna uygun biçimde, çocuklarımız için en uygun olduğunu düşündüğümüz çözümle sonuçları açıkladık. Hayırlı olsun” diye konuştu.
Programa Milli eğitim Bakanı Avcı’nın yanı sıra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katıldı. İftar programı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.