Bilecik MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI MEMLEKETİNDE

MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI MEMLEKETİNDE

27.05.2015 - 17:24 | Son Güncellenme:

.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI MEMLEKETİNDE

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü her yerde aynı kararlılıkla söyleyebilen tek parti AK Parti olduğunu belirtti.
Memleketi Bilecik’te ilk olarak Bozüyük’e uğrayan ve yapımı tamamlanan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde incelemelerde bulunan Bakan Avcı, kalabalık bir protokol mensubu ve partili grubunca karşılandı. Burada inşaatı tamamlanan okul binasını gezerek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. Bakan Avcı burada yaptığı kısa açıklamada, “Yaklaşık 15 ayda yapımı tamamlanan okul bin 370 metrekareden oluşuyor. Toplam kapalı alanı katlarla birlikte 6 bin 850 metre karedir. 24 derslikli 4 atölye, 8 laboratuvar, konferans salonu, jimnastik salonu yer alıyor. Toplam 5 milyon liraya mal oldu. Allah devlete ve millete zeval vermesin. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum“ dedi.
Avcı, ardından AK Parti seçim koordinasyon merkezine geçerek burada partililerine seslendi. Bakan Nabi Avcı burada yaptığı konuşmada, “7 Haziran seçimleri tarihi bir önem taşıyor. Bu yüzden geçen yıl yaşanan Gezi Olaylarına benzer bir dayanışma şu anda muhalefet partilerince gerçekleştiriliyor. Şimdi benzer bir senaryo siyasi partiler üzerinden yürürlüğe konulmak isteniyor. Dikkat edin muhalefet tam bir dayanışma içinde birbirlerinin ayağına basmadan sürekli AK Parti ile uğraşarak önünü kesmeye çalışıyorlar. Aslında AK Partinin değil Türkiye’nin önünü kesmeye çalışıyorlar. Maalesef AK Parti dışında Türkiye’nin genelinde olan bir parti yok. Türkiye’nin her alanında, doğusunda batısında, kuzeyinde güneyinde olan bir parti yok, keşke olsa. Keşke onlarda Türkiye’nin her alanında sosyo kültürel alanlarda bizim kadar olabilseler. Ama yoklar. Türkiye’nin bütününü kucaklayan ülkemizin her yerinde aynı şeyi söyleyen doğuda da batıda da, kuzeyde de güneyde de aynı söylemi söyleyen aynı vaatlerde bulunan başka bir parti yok. Görüyorsunuz doğuda başka konuşuyorlar, batıda başka konuşuyorlar. Kuzeyde başka güneyde başka konuşuyorlar. İşçilerle başka esnaf ile başka, çiftçi ile iş adamları ile başka konuşuyorlar. Sadece AK Parti her yerde herkese aynı şeyi söylüyor. Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü her yerde aynı kararlılıkla söyleyebilen tek parti AK Parti’dir. Onun için AK Parti’nin önünü kesme senaryoları aslında Türkiye’nin önünü kesme senaryolarıdır. Bunun için 7 Haziran seçimleri büyük önem arz ediyor” dedi.
MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİNİ BİZ 3 SENE ÖNCE AÇTIK
Eğitim alanında Bozüyük’te, Bilecik’te, Pazaryeri’nde yaptıklarını söylemeyeceğini, bunu vatandayların yaşayarak gördüklerini anlatan Bakan Avcı, "Ama Türkiye genelinde okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar her alan bütün göstergeleri ikiye katladık. Kılıçdaroğlu televizyonda reklamlarda diyor ki organize sanayi bölgelerinde Mesleki ve Teknik Anadolu liseleri açacağız diyor. Ben kendisine günaydın diyorum. 14 ilde 20 organize sanayi bölgesinde Mesleki ve Teknik Anadolu lisemizi biz 3 sene önce açtık. Bu okullarda da öğrenci başına bölümüne göre 3 bin 500 TL ile 5 bin 500 TL arasında değişen rakamlarda burs veriyoruz. Dün de Ankara da bu Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimizde okuyan öğrencilerimizin yaptığı 45 büyük projeyi sergiledik. O sergi CHP genel merkezine 10, MHP genel merkezine 12 dakika mesafede yer alıyor. Oradan geçerken zahmet edip de kafalarını bir uzatsalar bu okulların 3 sene önce açıldığını zaten görecekler. Ben artık bu cehalete şaşırmıyorum. Kılıçdaroğlu çıksa biz boğazın altından bir tüp geçit Marmaray hattı açacağız dese şaşırmayacağım. Şimdi de merkez ülke Türkiye diye bir söylem tutturdular. Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu 15 sene önce bunun kitabını yazdı. Bunun teoriği ve pratiğini yapan, merkez ülke tabirini ilk kullanan akademisyen olarak Başbakanımız yaptı. Tekrar kendilerine günaydın diyorum” dedi.
Konuşmaların ardından İsmet İnönü Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret ederek hayırlı işler dileyen Avcı, cadde boyunda yer alan billboardlarda AK Partili milletvekili adaylarının seçim afişlerinin altına imza atarak fotoğraf çektirdi. Devamında Bakan Nabi Avcı, Milletvekili Fahrettin Poyraz, milletvekili adayları ve beraberindekiler Kaymakam Köksal Şakalar ve hükümet konağı personelini ziyaret ettikten sonra Atatürk ilk/ortaokulundaki TÜBİTAK fuarına katıldı. Burada fuarı gezen Bakan Nabi Avcı daha sonra Pazaryeri ilçesine hareket etti.