Kars MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI “BÖLGE İSTİŞARE TOPLANTISI KARS’TA YAPILDI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI “BÖLGE İSTİŞARE TOPLANTISI KARS’TA YAPILDI

16.07.2014 - 17:34 | Son Güncellenme:

.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI “BÖLGE İSTİŞARE TOPLANTISI KARS’TA YAPILDI

Milli Eğitim Eğitim Bakanlığının “Bölge İstişare Toplantısı”na katılamak üzere Kars’a gelen Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, 1990'lı yılların başından itibaren Türkiye'de eğitim sisteminin ana problem kaynaklarından bir tanesi olarak dershaneler gösterildiğini belirtti.
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, “Milli Eğitim Bakanlığı Bölge İstişare Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, bakanlıklarının mesaisinin yılın 365 günü, 24 saat devam ettiğini, yaz aylarının ise en yoğun dönemleri olduğunu söyledi.
Tekin, “Bugün de burada yıl içerisinde karşılaştığımız sorunlarla alakalı olarak ürettiğimiz çözüm önerilerini tartışmak ve yeni dönem karşımıza çıkabilecek potansiyel sorunlarla alakalı olarak ne tür çözüm önerileri üretebileceğimizi ortaya koymak için toplantı organize ettik” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, bir gazetecinin “Dershanelerin kapanma süreci nasıl işliyor?” sorusuna, “Biz Milli Eğitim Bakanlığıyız. Devlet dışında hiçbir topluluğu, kitleyi hedef ya da muhatap olarak almayız. Devlet otoritesine karşı çıkan gruplarla ilgili mücadeleyi ilgili kamu kurumları yapar. Biz burada yapacağımız şey sadece şu, 1990'lı yılların başından itibaren Türkiye'de eğitim sisteminin ana problem kaynaklarından bir tanesi olarak dershaneler gösterilmiş. Bütün hükümetler çözüm üretmek için çaba sarf etmişler. Şimdi iş başında bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi hükümeti de 2002 yılında kurulduğu günden beri bu konuyla ilgili olarak bir takvim ortaya koymuş. Biz şu anda bu takvimin içindeyiz" diye yanıtladı.
Yusuf Tekin, “Hiçbir grubun, yapının dershaneleri ya da okulları hedef değil. Biz sadece Türkiye'de eğitim niteliğini ve kalitesini yükseltecek adımlar atmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda dershane sektöründe hizmet veren girişimcilerden de şunu istiyoruz. 'Türkiye'nin eğitim açısında çok ciddi sorunu var. Ülkenin kaynaklarını optimum kullanalım. Bizim eğittiğimiz çocuklara siz ikinci kez kurs vermeyin. Buyurun beraber bu çocukları eğitelim. Eğer bunu yaparsanız, Türkiye'nin eğitim problemlerinin çözümü için elinizi taşın altına koyarsanız biz sizi teşvik edeceğiz. Buyurun dershane olarak yaptığınız şeyi okul olarak yapın' dedik. Bu çağrımıza sektörün büyük bir kısmı pozitif cevap verdi. Teşvik süreciyle dershaneleri özel okula dönüştürmeyi kabul ettiler” diye konuştu.
Kendisini devletin, siyasal iktidarın, hükümetin üstünde gören, hükümetleri yıkacak Güce sahip olduğuna inanan bir grubun, 'Siz, biz varken bize rağmen böyle bir karar alamazsınız. Size bu kararı aldırtmayız' dediğine,Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin bu türden tehditlerle hükümetine karşı tehdit yöneten kişileri ciddiye almayacağını ifade eden Tekin, “Biz milli eğitimin temel sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Sektördeki kişilerle onlarca kez toplantı yaptık. Bu toplantılarda kendisine aşırı derecede güvenen ve kendisini kamu politikalarını etkileyen, belirleyen vesayetçi olarak tanımlayan bu grup haricindeki herkes çok pozitif katkı verdi, toplantılarımıza geldi, görüş beyan etti. Nasıl daha iyi yapabiliriz?" için bize katkı verdiler. Onlar, 'yaptırmayız' noktasındalar. Kendileri bilir. Biz gerekli görüşmeleri yaptık. Yasal süreç de başladı. Bu yıl dershaneler, dershane olarak faaliyetlerine devam edecek ama önümüzdeki eğitim-öğretim yılı sonu itibarıyla Türkiye'de artık dershane işletmeciliği kalmayacak. Özel okula dönüşmek isteyenler için akla hayale gelmedik teşvikler ve destekler söz konusu. Arazi, eğitim binası, öğrenci başına destek, vergi indirimleri desteği. Eğitime ayrılan kaynakları hep beraber, bu ülkenin geleceği için sağlıklı kullanmak durumundayız” şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Eğitim Bakanlığı’nın “Bölge İstişare Topğlantısı” daha sonra basına kapıla olarak devam etti.