Gündem Milli Eğitim’den ‘Vatan ve şehit’ temalı kitap projesi

Milli Eğitim’den ‘Vatan ve şehit’ temalı kitap projesi

18.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) onayı ile tüm Türkiye’deki lise öğrencilerine açık, “2023 yolunda Hanyanı yazarlarını arıyor” isimli bir proje başlatıldı.

Milli Eğitim’den ‘Vatan ve  şehit’ temalı kitap projesi

“Milli ve manevi duyguları aşılamak, öğrencilere şehitlik ve gazilik mertebelerinin önemini kavratmak” amacıyla başlatılan proje kapsamında, Türkiye’deki liselerden öğrencilerin vatan, özgürlük, demokrasi, bayrak ve şehitlik temalarında yazdıkları yazı ve şiirler kitap haline getirilecek.
Ordu Gürgentepe Şehit Ahmet Yaşar Anadolu Lisesi’nde başlatılan, “2023 yolunda Hanyanı yazarlarını arıyor” isimli projenin, MEB’in onayı ile tüm Türkiye’de yapılmasına karar verildi. Projenin tanıtımında, “2016-2017 eğitim-öğretim yılında yayımlayacağımız kitabımızda, ülke genelinde lise öğrencilerinin ‘vatan, özgürlük, demokrasi, bayrak ve şehitlik’ temalarında düz yazı ve şiirlerini eserimizde toplamak istiyoruz. Bu sebeple başlattığımız proje kapsamında lise öğrencilerinin eserlerini talep etmekteyiz” denildi.
“Öğrencilere milli ve manevi duyguları ve demokrasi bilincini aşılamanın, şehitlik ve gazilik mertebelerinin önemini kavratmanın” amaçlandığı projenin öncelikli hedefi de, “Öğrencilerin milli ve manevi değerlere bağlı, demokrasisine sahip çıkan bireyler olmalarını sağlamaktır” şeklinde ifade edildi.