Siyaset Milli iradeyi bir kişi temsil edemez

Milli iradeyi bir kişi temsil edemez

22.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemine yönelik eleştirilerde bulundu, ‘Bir kişi milli iradeyi temsil edemez, demokrasilerde böyle bir şey yoktur’ diye konuştu

Milli iradeyi bir  kişi temsil edemez

Genç Sosyal Bilimciler Derneği tarafından İstanbul’daki Doğuş Üniversitesi’nde düzenlenen 1. Ulusal Gençlik Akademisi’nin açılış konuşmasını CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. Kılıçdaroğlu, “Son günlerde bir tarih tartışmasıdır gidiyor. Osmanlı, Ortadoğu, Türkiye tarihi diyoruz. Bazen övünüyoruz; 17 devlet kurduk diye. Ama bunun arkasında yatan bir başka gerçek var. Ne kadar çok devlet kurduysak o kadar çok da devlet batırdık aslında” dedi.

Kadın ve erkeğin hayatın her alanında eşit olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Hayatın her alanında kadın ve erkek omuz omuza mücadele edecek. Kadını bir yere hapsetmek uygar dünyanın kabul edebileceği bir şey değildir. ‘Dünyaya bakın kişi başına gelirin 25 bin dolar ve daha fazla olduğu bütün ülkelerde tam demokrasi var. Bir de İslam dünyasına bakın. Hiçbirinde kadın-erkek eşitliği yoktur. Bağımsız bir yargı olacak. Adalet en soylu kavramdır. Birilerinin talimatıyla karar veren değil, hukukun üstünlüğüne inanarak vicdanıyla karar veren yargıya ihtiyacımız var. Düşünceyi ifade özgürlüğü kesinlikle olmalı. Bir kişi düşüncelerinden ötürü hapse atılmamalı. Bugün içeride olan gazetecilerin hiçbirisi CHP lehine üç cümle bile kurmuş değildi. Onların haklarını savunmak zorundayım; demokrasiye inanıyorum” dedi.

‘Hitler örneği’

Atatürk’ün Cumhuriyetin özgür bireyleri olsun diyerek Cumhuriyeti kurduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bir kişiye bütün yetkiler verildiğinde ulusunu felakete sürüklemiştir. Hitler örneği en somut örnek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Arif Sağ’a taziye ziyareti

Kılıçdaroğlu, eşi Yıldız Sağ’ı önceki gün toprağa veren sanatçı Arif Sağ’ı evinde ziyaret ederek taziyelerini bildirdi. Kılıçdaroğlu, Arif Sağ’ın oğlu Tolga Sağ ve ailenin diğer üyelerine de başsağlığı diledi.

Milli iradeyi bir  kişi temsil edemez