Gündem Milliyet Sanat kapağında Neş’e Erdok

Milliyet Sanat kapağında Neş’e Erdok

04.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Mart ayında Milliyet Sanat dergisi Neş’e Erdok’un resimleri, Asu Maro’nun Nejat İşler ve Yiğit Özşener’le söyleşisi, sahne sanatlarından edebiyata dikkat çekici konularıyla baharı karşılıyor.

Milliyet Sanat kapağında Neş’e Erdok

Milliyet Sanat Dergisi mart sayısında figüratif sanata kendine has bir bakış açısı getiren ressam Neş’e Erdok’u bir söyleşiyle kapağına taşıyor. Sanatçı, 3 Nisan - 9 Haziran 2018 tarihleri arasında Bozlu Art Project Mongeri Binası’nda, ‘Zaman Kuşu’ isimli kapsamlı bir sergiyle ağırlanacak. Serginin öncesinde ise Bozlu Sanat Yayınları’ndan çıkan ulaşılabilmiş tüm yapıtlarını da içeren biyografik bir kitap, bu ay yayımlanıyor. Neş’e Erdok sergi ve kitabı vesilesiyle yapılan söyleşisinde var oluşunun bir parçası olarak gördüğü resim sanatıyla ilişkisini ve sanat yaşamından anılarını paylaşıyor. Sanatçı söyleşide “Resim yapmazsam var olmadığımı düşünürüm. Var oluşum kesin bir şekilde resme bağlı” diye belirtiyor. Derginin plastik sanatlar sayfalarında ayrıca 28 gün boyunca 10 performans sanatçısının dokuz performansına ev sahipliği yapacak organizasyon ‘ihtiyaç: sen’ etkinliği, Modigliani’nin Tate Modern’deki sergisi ve Nejad Devrim, Galeri Nev İstanbul’daki sergisinin aralarında olduğu konular bulunuyor.

Haberin Devamı

Milliyet Sanat kapağında Neş’e Erdok

Derginin ayın söyleşisi bölümünde ise Asu Maro’nun ‘Kaybedenler Kulübü Yolda’ filmi hakkında Nejat İşler ve Yiğit Özşener’le söyleşisi yer alıyor. Milliyet Sanat’ın sinema sayfalarındaki konular arasında ise, ‘Lady Bird’le birlikte ilk solo yönetmenliğini gerçekleştiren Greta Gerwig’in portresi, Paul Thomas Anderson’un yönettiği ‘Phantom Thread’ filmi hakkında bir yazı, oyuncu Mary-Louis Parker’ın portresi, sinemanın yükselen 10 kadın yönetmeni hakkında bir dosya okura sunuluyor.

Milliyet Sanat kapağında Neş’e Erdok

Derginin sahne sanatları sayfalarında ise İstanbul Halk Tiyatrosu’nun yeni oyunu ‘Erkekler, Futbol ve Dahası’ adlı oyunda rol alan oyuncu Cem Davran’ın söyleşisi, ‘Yakaranlar’ oyununun reji ekibinde yer alan Mert Fırat ve Didem Balçın’la, müziklerine imza atan Vedat Yıldırım’ın söyleşisi, ‘Beyaz’da oynayan Derya Alabora ve Deniz Çakır’ın söyleşisinin aralarında bulunduğu konular okunabiliyor.

Haberin Devamı

Milliyet Sanat kapağında Neş’e Erdok

Müzik sayfalarında ise 9 Mart’ta ‘Violence’ albümünü yayınlayacak olan Editors grubu üzerine bir yazı, Joan Baez’in ‘Whistle Down the Wind’ albümü üstüne bir yazı ve yeni albümü ‘The Art of Time’ı yayınlayan Elif Çağlar’ın söyleşisiyle birlikte ilgi çekici müzik konularına yer veriliyor.

Milliyet Sanat kapağında Neş’e Erdok

Milliyet Sanat’ın edebiyat bölümünde ise, ‘Bir Dağda Mucize Yaratan Ressam’ kitabı vesilesiyle Hüsamettin Koçan söyleşisi, Abidin Dino’nun toplu yazılarını bir araya getiren Turgut Çeviker’in eseri üzerine bir yazı, polisiyenin ölümsüzleri Hercule Poirot ve Komiser Maigret hakkında bir yazı okurları bekliyor. Liane Moriarty’nin ülkesi Amerika’da yayımlandıktan sonra çok satan listelerine giren ve daha sonra da ‘Big Little Lies’ ismiyle televizyona uyarlanan adıyla Türkçeye çevrilen romanı ‘Küçük Ama Büyük Yalanlar’ hakkında bir yazı ve ayın öne çıkan kitapları da bu sayfalarda okunabilecekler arasında.