Gündem Son dakika: Milliyet, Şule Çet davasında şüphelilerin ifadesine ulaştı

Son dakika: Milliyet, Şule Çet davasında şüphelilerin ifadesine ulaştı

16.07.2018 - 13:57 | Son Güncellenme:

Milliyet, Ankara’da lüks bir plazanın 20. katından atılarak öldürüldüğü iddia edilen Şule Çet’in yaşamını yitirmesiyle ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan iki zanlının ifadesine ulaştı.

Son dakika: Milliyet, Şule Çet davasında şüphelilerin ifadesine ulaştı

Adli Tıp Raporu’nda ölümünden önce ilişkiye zorlandığına yönelik bulgular elde edilen, atladığı iddiasına karşılık pencere kenarlarında parmak izi bulunmayan Çet'in katil zanlılarından Çağatay Aksu ile Berk Akand, suçlamaları reddetti. Olayın bir numaralı şüphelisi olan ve geçen pazar tutuklanan Aksu'nun mahkemedeki ifadesinde, "Çet ile cinsel yakınlaşma yaşamadık. Mevcut video ve whatsapp yazışmalarından maktulün zorla yanımızda tutulmadığı anlaşılacaktır. Biz onu zorla oraya götürmedik. Zorla tutmadık. Hiçbir şekilde cinsel yakınlaşmada bulunmadık. Kızın üzerinde bana ait DNA çıkmamıştır. Suçsuzum" diye ifade verdiği belirtildi.

Haberin Devamı

Berk Akand'ın ise, "Çağatay yanıma geldi. Kızın atlayıp gittiğini söyledi. Çağatay'ın elinin şiştiğini gördüm. Olayın vahim olduğunu anladım. Hemen aşağı indim. Güvenlik görevlisi gördüm. Buradan bir kız geçti mi diye sordum. Geçmedi diyince ben sinir krizi geçirdim" dediği öğrenildi.

Aksu'nun ifadesine karşılık, tutuklamaya ilişkin mahkeme kararında adli tıp raporu, parmak izi incelemesi, somut delillerin bulunması ve delillerin karartılma ihtimalleri nedeniyle tutuklama kararının verildiği vurgulandı.