Oynatma Listesi
HABERLER

1,5 ton köfte ikram ettiler

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, ilçenin önemli markalarından biri olan İnegöl köftesinin, ulusal ve uluslararası alanda marka değerinin arttırılması ve tanıtılması adına bu yıl ilk kez 1. Uluslararası İnegöl Köfte Festivali düzenlendi. Cumartesi günü başlayan festival pazar günü sona erdi. Son günde ise yaklaşık 1,5 ton köfte ikramında bulunuldu. Vatandaşlar ikram edilen köfteden almak için uzun kuyruklar oluşturdu.

İnegöl'de 126 yıl önce ilk köfteci dükkanının açılmasıyla başlayan serüvende bugün yurt içi ve yurt dışından müdavimleri bulunan İnegöl Köftesinin marka değerinin arttırılması adına; İnegöl Belediyesi, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, Lokantacılar Odası ile İstanbul Şef Aşçılar Derneği işbirliğinde bu yıl ilk kez 1. Uluslararası İnegöl Köfte Festivali düzenlendi.
7-8 Eylül tarihlerinde yapılan festival, dün düzenlenen coşkulu törenle start aldı. Pazar günü Nikah Dairesi önündeki alanda kurulan 25 metrelik ızgaralarda gün boyu 1 buçuk ton köfte pişirilerek vatandaşlara ikram edildi. 10 bin kişilik köfte ikramı yapılması planlanırken, bu organizasyonla İnegöl Köftesinin tanıtımının da yapılması hedeflendi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER