Oynatma Listesi
HABERLER

4.8'lik depremde vatandaşların yaşadığı korku kamerada

İstanbul'da saat 16.37'de 4.8 büyüklüğünden bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi, Silivri açıklarında meydana gelen depremin şiddetinin önce 4,7 olduğunu duyurdu ve dakikalar sonra 4.8 olarak güncelledi. Geçtiğimiz Eylül ayında meydana gelen 5,8'lik depremin artçısı olduğu ifade edilen sarsıntı, İstanbul ve ilçelerinden hissedildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan açıklama geldi! Vali "Marmara Denizi'nde başta İstanbul olmak üzere çevre illerde hissedilen Kandilli Rasathanesi verilerine göre 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Bilgi vermeye devam edeceğim." ifadelerini kullandı. Silivri ve çevresindeki ilçelerde oturanlar sokağa çıktı. AFAD yaptığı açıklamada sabah saatlerinde Şarköy yakınlarında oluşan depremler ile 4.8'lik depremin farklı fay segmentleri üzerinde meydana geldiğini belirtti.

İstanbul ve çevresinde hissedilen bir deprem meydana geldi. Deprem, Marmara Denizi'de Büyükçekmece'nin 33 kilometre güney batısında oldu. Kandilli Rasathanesi depremin 4.8 büyüklüğünde gerçekleştiğini açıkladı. Depremin derinliğinin ise 16 kilometre olduğu belirtildi. 

AFAD da, merkez üssü Marmara Denizi Silivri açıkları olan depremin büyüklüğünü 4,7 olarak açıkladı.

Öte yandan AFAD "Meydana gelen deprem sonrası an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." açıklamasını yaptı.

Silivri ve çevresindeki ilçelerde oturanlar sokağa çıktı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA: AYNI FAY SEGMENTLERİ DEĞİL

AFAD yaptığı açıklamada sabah saatlerinde Şarköy yakınlarında oluşan depremler ile 4.8'lik depremin farklı fay segmentleri üzerinde meydana geldiğini belirtti:

"Meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki deprem ile bu sabah Şarköy yakınlarında oluşan depremler farklı fay segmentleri üzerinde meydana gelmiştir."

EKREM İMAMOĞLU: AKOM'DA TÜM EKİPLERİMİZ GÖREV BAŞINDA

​İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Marmara Denizi Silivri Açıklarında 16 km derinlikte, 4.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası AKOM koordinasyonunda tüm ekiplerimiz görev başında, şu ana kadar ekiplerimize iletilen olumsuz bir durum söz konusu değil. İstanbul’umuza geçmiş olsun" açıklamasını yaptı.

İmamoğlu, "Sistemdeki hasarla ilgili haritamıza baktığımızda bir sıkıntı olmadığını gördük. Deprem İstanbul için önceliğimiz olmalı. Çalışmalarımız bu yönde. Türkiye'nin geleceği açısından tüm kurumlarımızın bu alana yoğunlaşması gerekir." açıklamalarında bulundu.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA: GEÇMİŞ OLSUN

Marmara Denizi Silivri açıklarında, 4,7 büyüklüğünde gerçekleşen depremde, tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

İSTANBUL VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA: ÇEVRE İLLERDEN HİSSEDİLDİ

Marmara Denizinde başta istanbul olmak üzere çevre illerde hissedilen Kandilli Rasathanesi verilerine göre 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Bilgi vermeye devam edeceğim. Başta AFAD Koordinasyon Merkezimiz olmak üzere diğer çağrı merkezlerimize deprem sonrasında, şu ana kadar depremle ilgili herhangi bir çağrı gelmemiştir.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER