Oynatma Listesi
HABERLER

Bakan Çavuşoğlu: "Irak'ın başka ülkeler için çatışma alanına dönüşmemesi lazım"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran, Irak ve ABD arasındaki gerginliğe ilişkin, "Tüm platformlarda Türkiye gerginliğin azaltılması için ciddi katkı sağladı. Bizim için en önemli hususlardan bir tanesi de komşumuz Irak'ın başka ülkeler için bir çatışma alanına dönüşmemesi lazım" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın (SETA) düzenlediği, 'Küresel Belirsizlik Ortamında Türk Dış Politikası' isimli oturuma katıldı. SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran'ın da yer aldığı programda diplomatlar, yabancı ülke misyonları, büyükelçiler ve çok sayıda üniversite öğrencisi yer aldı. Burada konuşan Bakan Çavuşoğlu, Türkiye dış politikasında aktif bir dönemde olduğunu vurguladı.

Bakan Çavuşoğlu, Irak, İran ve ABD arasında gerginliğin azaltılması için Türkiye'nin çok çaba sarf ettiğini belirterek, her zaman diplomasiye inandıklarını kaydetti. Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İran, Irak, Fransa, Almanya, İngiltere, Katar, Hırvatistan, Rusya, İtalya, Almanya gibi ülkelerin liderleri ile görüşmeler yaptığını, kendisinin de bu konuda görüşmeler sağladığını söyleyerek, şöyle konuştu:

"Tüm platformlarda Türkiye gerginliğin azaltılması için ciddi katkı sağladı. Bazı Avrupalı ülkelerin taraf tutmaya başladığını görüyoruz. Önemli olan gerginliğin azaltılması ve mevcut anlaşmaların bir şekilde devam etmesi, herkesin endişelerinin ortadan kaldırılması. Bizim için en önemli hususlardan bir tanesi de komşumuz Irak'ın başka ülkeler için bir çatışma alanına dönüşmemesi lazım. Hali hazırda dönüşmüş durumda. Biran önce Irak'ın bu baskıdan kurtulması gerekiyor. Irak zaten birçok sorunla baş etmeye çalışıyor. DEAŞ terör örgütü ile mücadeleden sonra ülkenin yeniden inşası ve istikrarı için çaba sarf ediyor. Biz de destekliyoruz."

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER