Oynatma Listesi
HABERLER

Cinsel tacizle suçlanan Weinstein'ın duruşması sona erdi

Aralarında ünlü aktrislerin bulunduğu çok sayıda kadının cinsel taciz iddialarının odağındaki film yapımcısı Harvey Weinstein hakkında Los Angeles'ta yeni bir dava açıldı.

 

ABD'li film yapımcısı Harvey Weinstein hakkında yeni cinsel taciz suçlamalarıyla dava açıldı.

Los Angeles Bölge Savcılığından yapılan açıklamada, Weinstein'ın 18 Şubat 2013'te Los Angeles'ta bir kadının otel odasına zorla girerek tecavüz ettiği, ertesi gün de Beverly Hills'teki otel suitinde bir kadına cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi.

Açıklamada, Weinstein'ın bu olaylardan iki gün sonra Oscar Ödül Töreni'nde o sırada hamile olan modacı eşi Georgina Chapman ile kameralara poz verdiği kaydedildi.

 

Öte yandan Weinstein hakkında çok sayıda kadının tecavüz ve cinsel taciz suçlamaları üzerine açılan davada sona yaklaşılıyor.

Dün dava için mahkeme salonuna gelen Weinstein'ı, hakkında taciz iddiasında bulunan kadınlar ve aktivistler, "Tacize uğrayanlar için adalet" yazılı pankartlarla mahkeme salonu önünde protesto etti.

Aralarında Sarah Ann Masse, Lauren Sivan ve Rose McGowan gibi ünlü sinema oyuncularının da bulunduğu protestocular, duruşmanın yapıldığı mahkeme binası önünde basın toplantısı düzenledi.

Oyuncu McGowan, taciz kurbanları için adalet zamanı olduğunu belirterek, Weinstein'a yönelik "Birçok kişiyi inciterek bunu kendin hakketin." ifadelerini kullandı.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER