Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan o bölgeye dikkat çekti: Türkiye daha da ilerleyecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro projesinin ilk ray kaynak töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan hattın, tamamlandığında ülkenin en hızlı metrosu olacağını duyurdu. Erdoğan, "Türkiye güney sınırındaki kardeşlerinin güvenliğini sağlayana kadar Suriye'de olacak, hatta daha da ilerleyecek." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin satır başları şöyle:

Türkiye'yi son 17 yılda tarihinin en büyük projeleri ile tanıştırdık. Bu projelerin önemli bir bölümünü de İstanbul'da gerçekleştirdik. Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro projesi, ülkemizin kazı çalışması en hızlı yürütülen projesidir.,

Ülkemizin ilk hızlı metrosu unvanını kazanacak bu hatla havalimanı Gayrettepe arasındaki ulaşım 35 dakikada sağlanacak. Hasdal'a kadar olan bölüm yıl sonunda açılacak. İhsaniye istasyonu da ilk hizmete girecek kısımda yer alıyor. İstanbul'da ulaşım hizmetlerine çağ atlattık.

Uzunluğu 37,5 kilometreyi bulan ve 9 istasyondan oluşan bu metro güzergahı, İstanbul'daki diğer toplu taşıma hatlarıyla da bağlantılıdır.

Tamamlandığında ülkemizin en hızlı metrosu olacak. Hedefimiz Hasdal'a kadar olan bölümü bu yıl hizmete almaktır. Hızlı tren hatlarıyla İstanbul'u ülkemizin dört bir noktasına bağlayacağız.

BÜYÜK İSTANBUL TÜNELİ

Şimdi itiraz ettikleri projeleri kullanıyorlar. Ama 'saygı duyalım' demezler. Şu anda İzmir-İstanbul arasını 3 saat 15 dakikaya indirdik. Bay Kemal İzmir milletvekili. Bir gün de teşekkür et.

Marmaray ve Avrasya'dan sonra Büyük İstanbul Tüneli'nin proje etüt çalışmalarını bitirdik. İhale çalışmaları da devam ediyor. Marmaray'ın devamıdaki Gebze - Halkalı banliyö hattını yeniden ulaşıma açtık.

Hedefimiz İstanbul 190 km bulan tünelleri ve 1100 km aşan metro hatlarıyla dünyanın en büyük ağa sahip olmasını sağlamaktır.

100 bin konut dedik. Toplu konut yapılmaz diyorlardı. Müraacatlar bir milyonu aştı. Benim milletim bir kuruma inanıyorsa orada akan sular durur. TOKİ'ye inanıyor. Faizleri indirdik daha da inecek. Faizler indikçe talep artmaya devam edecektir. Hamdolsun milletimize yanımızda yer aldı.

Farklı siyasi partilerin mensubu belediye başkanları tarafından yönetilen belediyelere partisine bakmaksızın destek veriyoruz. Belediyeler sözlerini yerine getirmiyor diye halkımızı mağdur edecek değiliz. İstanbul'da bizim yaptığımız hayırlı işlerin önüne geçilmesine izin veremeyiz. Allah'a dua edelim yağmurlar kesilmesin. Ne oldu suyu ucuzlatacaklardı. Bedava süt dağıtacaklardı.

İstanbul'da bir Kanal İstanbul tartışması yaşanıyor. Bugün de bir toplantı yapmışlar. Millet midir Zillet midir? Kalkmışlar hala Montrö diyorlar. Biz bunun adını Kanal İstanbul koyduk ve 2011 seçimlerinde milletimizden onay aldık. Bu tartışma icraat yapmak isteyenlerle misyonu itiraz etmek isteyen arasındadır.

Bugün buraya Tophane'deki Galata Port'tan geliyorum. Mayıs sonu ilk etabı bitecek, yıl sonu tamamı bitecek. Buraya dev cruise gemileri yanaşacak. Tüm dünyayı hayran bırakacak proje.

İstanbul'a yakışan ne varsa özel sektörümüzle birlikte yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.

Neymiş efendin Putin İstanbul Havalimanı'na inmemiş. Atatürk Havalimanı'nda şeref solunu yaptık. Ben ve liderler oraya gidiyor. O yüzden Putin de oraya indi. Elimizde böyle bir yer varken, İstanbul Havalimanı'na bir şeref salonu yapmaya gerek duymadık. Bunların derdi çamur atmak olduğu için, araştırmak akıllarına bile gelmiyor.

125 MİLYAR DEĞİL, 75 MİLYAR LİRA

Kanal İstanbul'a karşı çıkanlar projenin ne olduğunu bilmiyorlar. Bir kez daha tekrar ediyorum. İstanbul Boğazı'ndan ortalama 45 bin gemi geçiyor. Boğazın üzerindeki yük her geçen gün artıyor. Montrö anlaşmasından dolayı geçen gemileri engelleme şansımız yok. Kanal İstanbul'un Montrö ile yakından uzaktan alakası yoktur. Boğaz'da kazaları önlemekte kılavuz kaptanlar ve römorkörler yetersiz kalıyor. O yüzden Kanal İstanbul'u hem gerekli hem de kârlı görüyoruz.

Mühendislik projelerinin ve ÇED raporlarının verilmesinin sonucu doğrultusunda Kanal İstanbul'un maliyet birilerinin söylediği gibi 125 milyar değil, 75 milyar lira olacak.

Kanal İstanbul'u kör düşmanlık yapanlara rağmen tamamlayacağız ve ülkemize bu abide eseri kazandıracağız.

Suriye'de neden olduğumuzu bütün dünya anladı bir muhalefet anlayamadı. Şimdi aynı şeyi Libya için diyorlar. Bir de herkes orada bir biz yokuz diyordu Akdeniz'de. Sismik araştırma gemilerini görmedin mi orada.

Yarın Almanya'dayım ama Bey Kemal bunu da görmezsin. Yarın orada Akdeniz'i konuşacağız. Parti için ayak oyunlarından anlarlar onlar. Sen katil Esed'le her türlü flörtü yapmaya devam et. Ülkemizin sınırlarını daha öteden savunacağız artık.

Türkiye güney sınırındaki kardeşlerinin güvenliğini sağlayana kadar Suriye'de olacak, hatta daha da ilerleyecek.

Türkiye Libya'da olmayı da sürdürecektir. O topraklarda yatan şehitlerimizin hatrına hürmeten susmayı tavsiye ediyorum. Biz Atatürk partisiyiz diyorlar. Gazi kabrinden kalksa size bu ülkede yaşama hakkı vermez.

Merhum Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'e Allah'tan rahmet diliyorum.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER