Oynatma Listesi
YAŞAM

Eşinin vurduğu yazarın bacağı kesildi

Yozgat'ta anlaşamadığı eşi Mustafa Köse'ye boşanma davası açarak Manisa'ye gelen yazar Sibel Köse (34), hakkında uzaklaştırma kararı bulunan eşi tarafından çocuğunun gözü önünde pompalı tüfekle vuruldu. Ağır yaralanan ve sağ bacağı diz üstünden kesilen Sibel Köse, olayın ardından tutuklanan eşine en ağır cezanın verilmesini istedi.


Yozgat'ta yaşayan ve biri ilk eşinden 2 çocuğu bulunan Sibel Köse, 12 yıllık ikinci eşi Mustafa Köse'ye geçen haziran ayında şiddetli geçimsizlik gerekçesiyle boşanma davası açtı. Ancak Mustafa Köse, boşanmaya karşı çıkıp, eşini, Seni sakat bırakırım diyerek, tehdit etti. Sibel Köse önce eşine karşı uzaklaştırma kararı aldırdı ardından da 1 Temmuz günü, 2 çocuğunu da alıp, evi terk ett. Köse, Manisa'ya gelip, burada yaşayan arkadaşının evine sığındı. 2 hafta sonra Mustafa Köse de Manisa'ya geldi ve eşini takibe aldı. Bir yandan tehditlerini sürdüren koca, 19 Temmuz akşamı, küçük oğlu ve arkadaşı ile birlikte Fatih Parkı'na giden Sibel Köse'nin karşısına çıktı.

Mustafa Köse, saat 23.00 sıralarında eşini, oğlunun gözü önünde tekme atıp, yere düşürdükten sonra pompalı tüfek ile vurdu. Sibel Köse, sağ bacağına isabet eden saçmalarla yaralandı. Saçmalar, sol bacağını ise sıyırdı.

Saldırgan koca kaçarken, Sibel Köse, ambulansla Manisa Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı.Sağ diz kapağı parçalanan ve damarları kopan Köse, ameliyat edildi. Parçalanan bacak yerine dikildi. Ancak, 10 gün sonra Köse'nin bacağı diz üstünden kesilmek zorunda kaldı. Bir süre sonra polis tarafından yakalanan Mustafa Köse tutuklandı. Köse hakkında 'tehdit', 'ateşli silahla yaralama' ve 'rehin alma' suçlarından Manisa 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın görülmesine henüz başlanmadı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER