Oynatma Listesi
HABERLER

Film değil gerçek! Mahalleyi birbirine katmışlardı...

İstanbul Beyoğlu'nda bir internet kafede tartışmayla başlayan ve aynı aileden 4 kişinin silahla yaralanmasıyla sonuçlanan kavganın 2 zanlısı, olaydan kısa süre yakalanarak gözaltına alındı. Beyoğlu sokaklarını Teksas'a çeviren ve uyuşturucudan kaydı olan 2 zanlının yaşattığı dehşet, güvenlik kameralarına yansıdı.

Geçtiğimiz perşembe günü Beyoğlu Bostan Mahallesi, Serdar Ömer Paşa Caddesi’ndeki bir internet kafede meydana gelen ve 4 kişinin yaralandığı olay, kafe önünde yaşanan bir tartışmayla başladı. Kavgaya dönüşen tartışmada, bıçak ve sopalar kullanılırken, bir kişi silahını çekerek, internet kafede bulunan ve aynı aileden olan Orhan O, Mehmet Nezir O, Ensari O. ve Taner O.’ya ateş etti.

Yaralanan 4 kişi hastaneye kaldırılırken, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı. Yapılan soruşturmada güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, silahla ateş eden kişinin Yusuf A. İsimli sabıkalı bir şahıs olduğunu belirledi. Kimlik tespitinin ardından başlatılan yakalama çalışmalarında Yusuf A. kısa süre içerisinde olay günü gözaltına alınırken, kamera görüntülerinden kavgada bıçak kullanan bir kişi daha tespit edildi. Yine sabıkalı olduğu belirlenen bıçaklı saldırganında Mücahit A. isimli şahıs olduğunu belirleyen ekipler.kimlik bilgisine ulaştıkları ikinci saldırganı da ilk operasyondan kısa süre sonra gece saatlerinde düzenlediği baskınla evine girerken yakalayıp gözaltına aldı.

GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Polis tarafından incelenip el konan ve olayın faillerinin yaşanmasında büyük etkisi olan güvenlik kamera kayıtları ise yaşanan dehşeti ortaya koydu. Görüntü kayıtlarına göre, internet kafe önünde toplanan kalabalık bir grubun önce tartışıp ardından kavgaya tutuşmasıyla başlayan olayda, pusuya yatan bir şahısın Western filmlerindeki gibi iki aracın arasından internet kafeye doğeu ateş edip daha sonra geriye çekildiği ve ardından ateş etmeye devam ettiği görülüyor.

Olaydan kısa süre sonra gözaltına alınan şüpheliler emniyete götürülürken, Yusuf A.’nın “Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Bulundurmak”tan 2, "Evden Hırsızlık” tan 1 “Kasten Yaralama”dan 1 ve bir de “Mala Zarar Verme” suçundan kaydı olduğu öğrenildi. Diğer zanlı Mücahit A.’nın ise “Uyuşturucu Madde İmal veya Ticareti” ve “Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Bulundurmak” suçlarından kaydı olduğu öğrenildi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER