Oynatma Listesi
HABERLER

Gürcistan'da erken seçim protestosu

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te, erken seçim talebiyle parlamento binasını tüm giriş noktalarında kuşatan göstericilere güvenlik güçlerince tazyikli su ile müdahale etmesi sonucu 37 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.


Gürcistan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada güvenlik güçlerinin, Tiflis'te parlamento binasını kuşatarak milletvekililere binaya giriş izini vermeyen göstericilere müdahale etmesi sonucu 37 kişinin gözaltına alındığını, 2 polis toplam 6 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Güvenlik güçlerinin, parlamentonun tüm girişlerinden uzaklaştırdığı göstericiler, binanın karşısında bir araya gelerek gösteriye devam etti. Göstericiler hükümeti bir kez daha erken seçim yapmaya çağrısında bulunarak, seçimlerin nispi temsil sistemine göre yapılmasını talep etti.

Gerekirse sadece parlamento değil, diğer devlet dairesi bınaların da kuşatması için gereken adımları atmaya hazır olduklarını belirten göstericiler, yarın parlemento binasının karşısında protestonun devam edeceğini bildirdi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER