Oynatma Listesi
HABERLER

İslami Cihad örgütüne operasyon!

İsrail'den Gazze ve Şam'daki örgüt liderlerine hava operasyonu... Hava saldırılarıyla İslami Cihad örgütünün üst düzey yöneticilerini hedef alındı.

İsrail, Suriye'nin başkenti Şam ve Filistin'in Gazze Şeridi bölgelerinde yaptığı hava saldırılarıyla İslami Cihad örgütünün üst düzey yöneticilerini hedef aldı.

İslami Cihat örgütü, Filistin'deki saldırıda liderlerinden Baha Ebu el-Ata ve eşinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Filistinli sağlık yetkilileri çiftin dört çocuğu ve bir komşularının da yaralandığını açıkladı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Savaş uçaklarımız Gazze'deki İslami Cihad hedeflerini vurmaya başladı." ifadesine yer verildi.

Ebu'l Ata'nın ölümünün ardından Gazze'den başta Tel Aviv olmak üzere İsrail'in bazı bölgelerine roket atılmıştı. Atılan roketler nedeniyle Tel Aviv'in yanı sıra İsrail'in güneyindeki birçok bölgede okullar tatil edilmişti.

Suriye'deki saldırıda ise iki kişi yaşamını yitirdiği, 10 kişinin ise yaralandığı ileri sürüldü.

Örgütün lideri Akram el-Ajouri'nin evine düzenlenen saldırıda, kendisinin de ölüp ölmediği henüz bilinmiyor. Fakat Suriye devlet ajansı Sana, oğlu Moaz'ın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Filistin'deki yardım kuruluşlarına göre Gazze'nin kuzey doğusunda gerçekleştirilen saldırılarda yola düşen bir roket sonucu bir hafif adam yaralandı.

Şam'daki hava saldırısının, üst düzey Suriyeli yetkililerin yaşadığı bir mahallede gerçekleştiği iddia edildi.

İsrail bu sabah ayrıca İslami Cihad Hareketi Siyasi Büro üyesi Ekrem el-Accuri'nin Suriye'nin başkenti Şam'daki evine de operasyon düzenlemiş, saldırıda Accuri'nin oğlu yaşamını yitirmişti.

İsrail ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail Gizli Servisi Şin Bet ile ortaklaşa düzenlediğimiz saldırıda Gazze’de İslami Cihad'ın komutanı Beha Ebu'l Ata’yı hedef aldık." ifadesi kullanıldı.

Saldırıya İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından onay verildiği belirtilen açıklamada, "İslami Cihad'ın Gazze'deki faaliyetlerinin çoğunu fiiliyata geçiren Ebu'l Ata'nın saatli bir bomba gibi olduğu, İsrail vatandaşlarını ve askerlerini hedef alan operasyonlara doğrudan katıldığı" kaydedildi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER