Oynatma Listesi
HABERLER

Sosyal medya onu konuşuyor! Talep patladı...

Samsun'un özel lezzetlerinden 'Çakallı menemeni' son dönemde sosyal medyanın da etkisiyle yoğun ilgi görüyor.
Samsun'un ünlü lezzetlerinden Çakallı menemeni Samsun-Ankara Karayolu üzerindeki Çakallı mevkiinde bulunan tesislerde ağırlıklı olarak yapılıyor. Tarihte kervanların konakladığı bölge olan Çakallı'da menemen yapılan 25 tesis bulunuyor.
Rağbet gören menemen bölgenin de en önemli istihdam kaynaklarından birisi oldu. Bu tesislerde günde yaklaşık 2 bin kişi gelerek menemenin tadına bakıyor. 300 kişinin çalıştığı tesisler 24 saat esasına göre hizmet veriyor.
Tek kişilik porsiyonu 20 TL olan Çakallı Menemeni, tereyağı, biber, domates, kaşar peyniri, yumurta sarısı ve baharatlar kullanılarak yaklaşık 15 dakikada yapılıyor.
1950'li yıllarda Samsun-Ankara Karayolu'ndan geçen kamyon şoförlerinin yemek için tercih ettikleri Çakalı menemeninin ünü son dönemde sosyal medyanın da etkisiyle hızla yayıldı. Samsun'dan ve il dışından bir çok kişi menemen yemek için Çakallı'ya geliyor.
İşletme sahibi Caner Ünal, Çakallı bölgesinin asırlar öncesinde kervanların geçiş yolu üzerinde bulunduğunu söyleyerek o dönem var olan 8 handan geriye tek bir han kaldığını söyledi. Çakallı menemenini yemek için insanların tesislere geldiğini anlatan Ünal, "Çakallı menemeni çok özel bir lezzet.
Basit gibi görünse de kendine özgü lezzet sırları var. 1950'li yıllarda bir kaç küçük işletme varken şu an 25 işletme bulunuyor. 300 kişinin istihdam edildiği tesislerde her gün yaklaşık 2 bin kişi menemen yiyor.
Bölge için çok önemli bir sektör haline geldi. Bir istihdam alanı oldu. Bacasız fabrika diyebiliriz. Özellikle sosyal medyanın çok etkisi oldu. Son dönemde Arap turistler de Çakallı menemenine ilgi gösteriyorlar" dedi.
GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER